Öncelikle aktarma uçuşu kaçırdığınızda sorunun sizden kaynaklanmamış olması gerekmektedir. Aktarma havalimanına zamanında geldiniz ancak alışverişe daldınız, ya da koltukta uyuya kaldınız ve uçağı kaçırdınız. Bu gibi durumlarda bir hak iddiasında bulunamayacağınızı bilmeniz gerekiyor.

Ancak sizden kaynaklanmayan, sorunlardan dolayı uçağı kaçırırsanız tazminat alma ve diğer haklarınız mevcut. Şimdi gelin, www.hakkiniyedirme.com farkıyla bu gibi durumlarda neler yapabileceğinize kısaca bakalım:

Hava yolu firması öncelikle kaçırdığınız uçağın yerine en yakın tarihli bir yolculuk ayarlamak zorundadır. Size iletişim kurmanız için ücretsiz telefon ve fax veya mail olanağı sunmalıdır. Eğer bekleme süreniz 2 saatten fazla olursa sıcak veya soğuk içecek 5 saatten fazla olacaksa yemek ya da kahvaltı sunmak zorundadır. Yine eğer geceleyecekseniz otel masraflarını ve otele transfer masraflarınızı da karşılamak zorundadır. Yaşlı, çocuk ve kendi başınıza bakamayacak durumdaysanız gündüz de otelde kalmanızı sağlamak zorundadır firma.
Hizmetlerin dışında tazminat alma hakkınızda mevcuttur. Tazminat alabilmeniz için iki uçuşun da aynı rezervasyon içinde alınmış olmalı. Yani ilk uçuşu ayrı ikinci uçuşu ayrı alırsanız tazminat hakkınız olmuyor.

Aktarma Uçuşu Kaçtıysa Hakkiniyedirme.com

İlk uçuşun gecikmesi eğer olağanüstü sebeplerden (mücbir) –mesela fırtına, grev vb. – olursa tazminat alamıyorsunuz.
Yine eğer son varış noktasına varış süreniz 3 saatten fazla gecikme ile olduysa bu durumda tazminat alma hakkınız oluyor. Eğer 3 saatten az bir gecikme olduysa tazminat hakkınız olmuyor.
Eğer sizden kaynaklanmayan sebeplerden dolayı uçağınızı kaçırdıysanız ya da son varış yerine 3 saatten fazla bir süre gecikme ile vardıysanız www.hakkiniyedirme.com dan bize ulaşarak hiçbir ücret ödemeden avukatlarımız yoluyla hakkınızı arayabilir, tazminatınızı alabilirsiniz.