“Ben kefilim, gel çalış, paranı alırsın'' dediği işçi tarafından tekme tokat dayak yedi...Bodrum'da alacak eylemine bu kavga damga vurdu.

Muğla'nın Bodrum İlçesi’ndeki bir beach cluba sezon öncesinde iş yapan yaklaşık 25 işçi ve usta toplam 1,5 milyon lira değerindeki çek ve senetleri altı aydır ödenmeyince Esnaf ve Sanatkarlar Odası önünde eylem yaptı.

Üzerine benzin dökerek kendini yakmak isteyen bir ustayla, işe girmesi için ikna ettiği bir işçi tekme tokat birbirine girdi.Bodrum Haremtan Koyu'ndaki Bo Beach Club'a geçtiğimiz kış başında restoran, konser alanı, mutfak ve dinlenme tesisi yapan 12 şirkette çalışan ve aralarında elektrikçi, demirci, marangoz ve yapı ustalarının bulunduğu yaklaşık 25 işçi, 1,5 milyon lira değerindeki çek ve senetlerinin altı aydır ödenmediğini ileri sürerek, Atatürk Caddesi'ndeki Esnaf Ve Sanatkarlar Odası önünde eylem yaptı.

TEKME TOKAT KAVGA

Yaklaşık 280 bin lira alacağı olduğunu belirten 45 yaşındaki yapı ustası Burhan Özveren, elindeki bidonun içinde bulunan benzini üzerine döküp kendini yakmak istedi. Özveren’e, eyleme katılanlar güçlükle engel oldu.

Bu arada, 11 bin lira alacağı olan Manisalı inşaat ustası Mehmet Özkay “Ben kefilim, gel çalış, paranı alırsın'' dediğini ileri sürdüğü Burhan Özveren’in üzerine saldırdı. Özveren’le Özkay’ın (62) tekme tokat kavgası, diğer eylemciler ve olay yerine gelen polisler tarafından ayrıldı.

Kavganın ardından kendine verilen çek ve senetlerin fotokopilerini gösteren Burhan Özveren, “Halil Danacı paralarını alamadıkları için işi bırakmak isteyen arkadaşlarımızı da ikna edip işlerine devam ettirdi. İşleri tamamen bitirdik, teslim ettik. Ama hala paralarımızı alamadık. Eylem için, oğlunun bizi nasıl mağdur ettiğini öğrenmesi için Bodrum Esnaf Odası Başkanı Mustafa Danacı'nın ofisi önünü seçtik'' dedi.

PARALAR ÖDENMEZSE İFLAS EDECEĞİZ

Alacaklılardan Keskin Elektrik'in işletmecisi Fikret Keskin de Bo Beach Club'ün işletmecilerinden, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Danacı'nın oğlu turizmci Halil Danacı (54) ile ortağı Mesut Suat’la verdikleri çek ve senetlerin karşılıksız çıktığını, hukuki işlem başlatmalarına rağmen sonuç alamadıklarını belirtti. Fikret Keskin “90 bin lira alacağım var. Halil Danacı, “Biz Bodrumluyuz. Bizde paranız kalmaz. Babam esnaf odası başkanı' deyince güvendik malzeme verdik, iş yaptık. Ancak altı aydır paramızı alamıyoruz. Paralar ödenmezse iflas edeceğiz'' diye konuştu. Eylemciler daha sonra sessizce dağıldı.

BENİM KİMSEYE BORCUM YOK

Öte yandan, yatırım ve inşaat işleri bittikten sonra Bo Beach Club'un işletmesine ortak olduğunu belirten Halil Danacı “Benden önce şirketin diğer ortağı Metin Suat borçlanmış. Ben kestiğim çeklerin parasını ödedim. Babam oda başkanı, Danacı Ailesi de tanınmış olduğu için adımızı kullanıp paraları bizden almaya çalışıyorlar. Peşime mafya taktılar. Polise suç duyurusunda bulunup adamları yakalattım. Benim kimseye beş kuruş borcum yok. İmzaladığım bir çek, senet varsa getirsinler ödeyeyim. Ayrıca ortağım parayı gelecek yıl ödeyebileceğini söyledi'' diye konuştu.