Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan liderliğindeki partinin kuruluş başvurusu bugün sabah saatlerinde İçişleri Bakanlığı’na yapılacak. Adı DEVA (Demokrasi ve Atılım Partisi) olan yeni partinin kuruluş toplantısıysa çarşamba günü Ankara Bilkent Oteli’nde düzenlenecek.

Medyascope’da yer alan habere göre, yeni partinin kurucu sayısı 90 kişi. Kuruculardan bazılarının şu isimler olması bekleniyor:

Gülay Göktürk, Nihat Ergün, Metin Gürcan, Sadullah Ergin, Mustafa Yeneroğlu, Fazıl Hüsnü Erdem, Selma Aliye Kavaf, Ayşe Ezgi Yıldırım, Ali İhsan Merdanoğlu, Kerem Altun, Oğuzhan Aygören, Tunahan Elmas, Mehmet Emin Ekmen.

Kurucular arasında ismi geçen Mustafa Yeneroğlu’nun sosyal medya hesabından gece yarısı attığı tweet, partinin kuruluşunu haber veren dair bir mesaj niteliği taşıyor.

TRABZON'DAN DA İSİMLER VAR

Ali Babacan'ın kurucular listesi olduğu edilen isimler de sosyal medyaya sızdırıldı. Listede Trabzon'dan altı isim olması da dikkat çekiyor. Bu isimler ise Basın İlan Kurumu eski müdürü Mehmet Atalay, Karadeniz Teknik Üniversitesi profesörlerinden Prof. Dr. İhsan Günaydın, Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkan Yardımcısı ve İş Adamı Musa Malik Yıldırım, Avukat Doğa Şanlıoğlu, ev hanımı Nevim Bilici, Marka Müdürü Zeynep Tatar.