Türkiye’nin ve AK Parti’nin en uzun süre bakanlık yapmış ismi olan ve hâlen AK Parti Ankara Milletvekili olarak görevde bulunan Ali Babacan’ın, ‘Sevgili Bob’ diye hitap ettiği Dünya Bankası Grubu (WBG) eski başkanı Robert Bruce Zoellick’ten iş istediği ortaya çıktı. “Sevgili Bob”dan kibarca “dört gözle bir iş beklediği”nin altını çizen Babacan, “artık hükümetteki işim bitti” ifadelerini kullandı.

KOLTUĞUNU MEHMET ŞİMŞEK'E BIRAKTI

AK Parti Hükümetleri döneminde ekonominin dümenindeki baş aktörlerden Ali Babacan, 1 Kasım Genel Seçimleri sonucu kurulan 64. Hükümet'te yer almamıştı. Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu kabinede, “Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcılığı” görevine, geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği Türkiye'ye küstahlık üstüne küstahlık yapıp, diz çöktürmeye kalkarken AB'nin avukatlığına soyunan Mehmet Şimşek getirilmişti.

‘TÜRKİYE OPERASYONLARI' İÇİN UYGUNMUŞ!

Mektubu aldığı sırada Laureate Uluslararası Üniversiteler Ağı'nda (Laureate International Universities) bağımsız direktör olarak çalışan Zoellick, Ali Babacan'ın “başvurusunu”, Laureate'in CEO'su Douglas L. Becker ile paylaştı. Türkiye ekonomisinin dümeninde en uzun süre oturan Ali Babacan'ı, Becker'a öneren Zoellick, eski Başbakan Yardımcısı'nın “Türkiye operasyonları” için uygun isim olduğu görüşünü paylaştı.

Sevgili Bob,babacan

Türk hükümetlerindeki 13 yıllık görev yaptıktan sonra, bu hafta sonu görevimden ayrılıyorum.
Dışişleri Bakanı, AB Bakanı, Hazine Bakanı görevlerim sırasında seninle tanışma ve birlikte çalışma fırsatı bulduğum için çok mutluyum.
Bütün bu süreçte bana gösterdiğin nazik arkadaşlık ve işbirliği için sana tüm kalbimle şükranlarımı belirtmek isterim. Seninle gelecekte yine kaşılaşmayı dört gözle bekleyeceğim.
Bu fırsattan istifade başarı ve mutluluk dileklerimi iletmek isterim.

ZOELLİCK İSE LAUREATE CEO'SUNA BU MEKTUBU YAZDI 

Sevgili Doug,

Laureate'in Türkiye'deki okulu ile ilgili konuşmamıza binaen sana Ali Babacan'dan aldığım aşağıdaki notu iletmek istedim. Gördüğün gibi 13 yıl boyunca üst düzeyi ekonomik görevlerde bulunmuş dünyada ve Türkiye'de çok saygın bir kişidir. Kibar, akıllı, prensipli ve düşünceli bir insandır. Senin ihtiyaçlarına bağlı olarak Ali Babacan Türkiye'de Laureate ile çalışmak için gerek Mütevelli Heyetinde gerekse Rektör olarak mükemmel biri olabilir.
Geleceğe dair planlarını bilmiyorum ancak daha fazlasını öğrenebilirim. Bu sadece ham bir fikir fakat sana iletmek istedim.