Tekirdağ’da bir çiftlikte, üzerinde Allah lafzı yazan yumurta görenleri şaşırtıyor. Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen konuyla ilgili olarak, “Yüce Rabbim, Hz. Musa Firavun’dan kaçarken nasıl ki Kızıldeniz’i ikiye böldü yol açtıysa, zaman zaman insanlığa bu tür mucizeler gösterir” dedi.Edinilen bilgiye göre, merkeze bağlı Nusratlı köyünde tavuk çiftliği bulunan 52 yaşındaki Adnan Arsu’ya bir müşterisi, marketten aldığı yumurtanın üzerinde Arapça olarak Allah lafzının yazdığını söyledi. Çiftlikteki yumurtaları kontrol eden Arsu, çok sayıda yumurtanın üzerinde Allah yazısının olduğunu gördü. Üzerinde Allah yazan yumurtaları alan Arsu, yumurtaları Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen’e gösterdi. Gürlen de yumurtaların üzerindeki kabarıklıkları kalemle çizdi. Gürlen bir yumurta üzerinde 4 kez Allah yazdığını ifade etti.34 yıldır tavukçuluk yaptığını belirten Arsu, “1979 yılından bu yana yumurta sektöründeyim. İlk defa yumurtaların üzerinde Allah yazısı ile karşılaştım. Bir müşterim bana yumurtaların üzerinde Arapça Allah yazdığını söyledi. Ben de çalışanlarıma yumurtaları takip etmelerini söyledim. Her gün 3-4 tane Allah yazılı yumurta çıkıyor” dedi.

“İNANAN, İNANMAYAN İNSANLAR GÖRSÜN DİYE HERKESLE PAYLAŞIYORUM”
Çiftlikte günde 17 bin yumurta ürettiklerini söyleyen Aksu, “Yumurtalardaki yazıyı görünce Tekirdağ Müftüsü’ne götürdüm. Müftü bey de Allah yazdığını doğruladı. İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. 1 yumurtada 4 tane Allah yazıyor. Tavuk sanki Allah’ı zikreder gibi 4 kez Allah yazıyor. İnanan, inanmayan insanlar görsün diye herkesle paylaşıyoruz” dedi.

MÜFTÜ GÜRLEN: “YÜCE RABBİM ZAMAN ZAMAN İNSANLIĞA BU TÜR MUCİZELER GÖSTERİR”
Yumurtaların üzerinde Arapça olarak Allah yazdığını ifade eden Müftü Mahmut Gürlen, “Allah her şeye kâdirdir. Allah isterse taşa da suya da ismini yazar. Bunun örnekleri bolca mevcuttur. Yüce Rabbim Hz. Musa Firavun’dan kaçarken nasıl ki Kızıldeniz’i ikiye böldü yol açtıysa, zaman zaman insanlığa bu tür mucizeler gösterir. Bu konuda kaynağımız Kur’an ve sünnettir” dedi.
Merkeze bağlı Nusratlı köyünde yer alan çiftlikte 20 bin tavuk günde 16 bin ila 17 bin arasında değişen yumurta veriyor. Çiftlikteki tavuklara, gün boyu arabesk müzik dinletiliyor.