Köln yakınlarındaki Grevenbroich kentinde kasaplık yapan Bülent Çaltekin Almanya'da küçükbaş kurbanlıkların elektroşok ile büyükbaşların ise çivileme yönteminden sonra kesilmesinin Müslümanları zor durumda bıraktığını söyledi.

Çaltekin Almanya'da bu sistemle kesimin büyük sorun teşkil etmesi nedeniyle Müslümanların elektroşok ve çivileme sisteminin uygulanmadığı Hollanda ile Belçika'ya giderek kurbanlıklarını burada kestirdiğini bildirdi.

Almanya'da yaşayan Arapların bu sistemlerle kesinlikle kurban kestirmediğini Türklerin ise bir kısmının ''mecburen'' uygulamaya katlandığına işaret eden Çaltekin Yahudilerin Almanya'da şoksuz ve çivilemesiz sistemle hayvan kesebilmesini ise çifte standart olarak niteleyerek Müslümanların neden şoklu sistemle kurban kestirmeye mecbur edilmelerine anlam veremediğini ifade etti.

Çaltekin şoklanan hayvanın zarar görüp görmediğini tam olarak bilmediklerini belirterek kurban edilecek hayvanın sağlıklı olması gerektiğini ancak şoktan sonra hayvanın beyin fonksiyonlarını yerine getiremediği için sıkıntıların da olabileceğini dile getirdi.

Yahudilerin yararlandığı sitemden Müslümanların da yararlanması için ülkedeki Müslümanların el birliği yapması gerektiğine dikkati çeken Çaltekin ancak bu şekilde şoksuz sisteme izin alınabileceğini anlattı.

Kendi çiftliklerinde daha önceden bine yakın kurban kesildiğini aktaran Çaltekin şoklu sistem ve fiyatların da artması nedeniyle her geçen yıl kurban kesenin azaldığını ifade etti.

Çaltekin Almanya'da AB standartlarına uymayan hiçbir mezbaha veya dışarda başka bir yerlerde hayvan kesimine izin verilmediğini hatırlatarak özellikle Kurban Bayramlarında veterinerlerin kesim yapılan yerlere gelerek kontrolleri sıklaştırdığını bildirdi.