Öncelikle olarak, konum farklılıklarına rağmen insanlar arasındaki iletişimi kurmanın basit bir yoludur. Bağlantı kurmak için ihtiyacınız olan tek şey, her iki tarafta da bulunması gereken bir DX radyo istasyonudur. Küçük bir aygıt sizin dünyanın diğer ucundaki insanların yanı sıra uzaydaki insanlarla dahi iletişim kurmanızı sağlayacaktır. Kulağa çok tuhaf gelse de modern teknoloji dünyasında amatör radyoculuk gibi şeylere her zaman yer vardır.
Öyleyse amatör telsizci olmak için neler gereklidir? Öncelikle, diğer operatörlerden sinyaller almanın yanı sıra bağlantı kurmanıza yardımcı olacak bazı temel ekipmanlar gerekmektedir. Tüm DX istasyonları basit bir ilkeyle çalışmaktadır:

  • Verici
  • Alıcı
  • Anten
  • Alıcı-verici (Alıcının ve vericinin birleşiminden oluşan haberleşme cihazı)

İşte tam olarak bu kadar! Üstüne üstlük, 100$’dan fazla harcamanıza gerek dahi kalmayacak. Hatta FM Radyo alıcınızı da ihtiyaçlarınıza göre kullanabileceksiniz.
Verici, tüm amatör radyo istasyonlarındaki en önemli bölümdür. Bağlantıyı ve dünyadaki diğer operatörlere sinyaller göndermeyi sağlar. Alıcı bu sinyalleri yakalar ve size kısa bir bildirim gönderir. Anten de radyo cihazınızın en gerekli diğer bir birimidir.
Amatör Bir Radyonun Maliyeti Ne Kadardır?
Bazı acemi kullanıcılar pahalı ekipmanların her zaman en iyi ekipman olduklarına inanmaktadırlar. Halbuki amatör radyocu olmanın ilk aşaması olarak bilmeniz gereken şey istasyonlarınızın ne kadar az seçeneği varsa, sizin için o kadar iyidir. Bazı tecrübeli radyocular ender bulunan ve uzun ömürlü olan ekipmanları 30$’dan daha az bir maliyete sahip olmaktadır. Sadece doğru yerde aramanız gerektiğini bilmelisiniz. Fuarlar ya da diğer temasal etkinlikler, gözü açık ve kısıtlı bütçesi olan amatör radyocular için en iyi yerlerdir. İnternet üzerinden yapılan açık artırmalar ve alışverişler de gelişmiş amatör radyo ekipmanlarını yakalamanın başka bir güzel yoludur. Evinizden dahi çıkmadan satın almanızı sağlarlar. Ancak bu durumda indirim yaptırma ya da para iadesi gibi imkanlardan faydalanma şansınız yoktur. Fuarlar size fiyat üzerinde pazarlık yapmanızı ya da satıcıyla, sonrasında da iletişim halinde kalmanızı sağlar. Özellikle bu alana hitap eden dükkanlar da düzenli olarak yarışmalara katılan ya da yeteneklerini geliştirmek isteyen amatör telsizciler için uygun yerlerdir. Dükkanların rafları, daha ucuz olan Çin ya da diğer Asyalı malların yanı sıra genellikle ABD markalı ürünlerle doludur.
 
http://news.videonews.us/what-is-ham-radio-about-2552367.html