Milliyet’in aldığı bilgilere göre, Cumhuriyet tarihinde ilk kez 8 bin 500 polisin katılımı ile bir kentte huzur operasyonu yapılıyor. Neredeyse bir tümen askeri kuvvete tekabül eden bir güvenlik gücü ile  olağanüstü nitelikte bir huzur operasyonu düzenleniyor. Operasyon saat 21.00 itibariyle başladı. Operasyon, havadan helikopter destekli yürütülüyor.

Ankara’da meydana gelmesi muhtemel olayları önceden önleyebilmek, işlenmiş suçların firari sanıklarının yakalanmasını sağlamak, huzur ve güven ortamının muhafazasını temin etmek amacıyla İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan’ın talimatıyla dev huzur operasyonu yapılıyor. 

Operasyon Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Yunus Timleri, Çevik Kuvvet, Narkotik, Özel Harekât, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ile Altındağ, Çankaya, Etimesgut, Keçiören, Mamak, Pursaklar ve Yenimahalle Emniyet Müdürlükleri ekiplerinin katılımıyla il merkezde ve 18 dış İlçede olağanüstü nitelikte bir huzur operasyonu düzenleniyor.

CUMHURİYET TARİHİNDE BİR İLK

Operasyon Türkiye tarihinde ilk kez bir ilde 8.500 polisin katılımı ile yapılıyor. Bir başka deyişle neredeyse bir tümen askeri kuvvete eşit bir personelle huzur operasyonu düzenleniyor.
 
HELİKOPTER DESTEKLİ OPERASYON

 Operasyon kapsamında Ankara’daki tüm umuma açık eğlence yerleri, Kızılay, Sakarya caddesi ve açılan sokaklar, Tunus caddesi, Bestekar sokak, Tunalı Hilmi, Çankaya 4. Cadde Muhsin Yazıcıoğlu caddesi ile Çankaya’nın tüm büyük caddelerinde, Ulus Çankırı caddesi ile açılan tüm sokaklarda bulunan umuma açık eğlence mekanları ile cadde ve sokaklarda, Hıdırlıktepe olarak bilinen gecekonduların yoğun olduğu bölgede, Yenimahalle ilçesindeki tüm umuma açık eğlence mekanlarında helikopter destekli operasyon yapılıyor. 

Operasyonda şahısların GBT kayıtları sorgulanıyor ve kişilerin üst, araç ve çantalarında aramalar yapılıyor. Ankara iline giriş yapılan bütün anayollar ile şehir merkezindeki 70 noktada yol kontrolü yapılarak, araçlar ve kişilerin üstleri aranıyor. Altındağ Hıdırlıktepe bölgesinde Yunus, Özel Harekât, Narkotik ile Çevik Kuvvet timleri EJDER olarak bilinen zırhlı araçlarla uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon yapıyor. Asayiş Şube ekipleri ile Çevik Kuvvet ekiplerinin katılımıyla Ankara Şehirlerarası Otobüs terminalinde 500 polisin katılımıyla Terminalde bulunan kişilerin üst ve çantaları kontrol ediliyor. Ankara Tren Garında aynı şekilde giriş ve çıkış yapan tüm yolcuların üst ve çantaları aranarak kontrol ediliyor ve GBT sorgulamasından geçiriliyor. 

Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvanların bulunduğu Keçiören ovacık, Sincan, Yenimahalle, Gölbaşı, Mamak hayvan pazarlarında kişiler GBT uygulamasından geçiriliyor.  Ayrıca diğer 18 ilçede de ilçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince umuma açık mekânlarda ana yollarda, park ve bahçelerde araçlar kontrolden geçiriliyor, kişilerin üst araması yapılıyor. Bu operasyonla aranan şahıs ve araçların yakalanması, suçların önlenmesi ve suçluların yakalanması amaçlanıyor.