Geçtiğimiz yıl Mısır Cuntasının kanlı darbesi sırasında Rabi Meydanı'nda öldürülen yüzlerce kişiden biri olan Esma Biltaci'nin doğum gününde annesi ona bir mektup yazdı. İhvan yöneticilerinden Muhammed Biltaci'nin kızı olan Şehit Esma'ya seslenen annesi, duygulandıran mektubundan kızına olan özlemini anlattı.

Mısır Cuntası 3 Temmuz 2013'te kanlı bir darbe gerçekleştirdi. Rabia Meydanı'ndan toplanan binlerce kişiyi öldüren Mısır ordusu, yakın tarihin en kısa zamanda gerçekleştiren kıyımını yaptı. Öldürülenler arasında şuan Mısır'da tutuklu bulunan İhvan'ın siyasi kolu Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Sekreteri Muhammed Biltaci'nin 17 yaşındaki kızı Esma Biltaci de vardı.  Mısır direnişinin sembol ismi olan ve tüm dünyayı ağlatan Şehit Esma'nın bugün doğumgünü.

Esma'nın annesi, bugün ona bir mektup yazdı. Kızına olan özlemini belirten Sena Biltaci, kızına şöyle seslendi; "Seni çok özledim. Biliyorum şehadet, çok özel ve çok özenilen bir mertebe. Allah sana böyle bir mertebe nasip ettiği için seviniyorum ama bana senin ayrılığına dayanma gücü vermesi için de dua ediyorum. Ben senin sayende 'hayat'ın ne anlama geldiğini, yaşamayı ve ölmeyi öğrendim. Senin neşeni, hayata olan bakışını düşündükçe Peygamber Efendimiz'in  "Ahiret hesabıyla alâkalı endişeleri olan kimse gece yolculuğuna çıkar" hadisi aklıma geliyor. Ve ben öyle zannediyorum ki, Esma sen o yolculuğa çıktın hem de, en yüksek yolculuk olan şehadet yolculuğuna çıktın."