Bülent Ürınç, bir süre önce umreden dönen yakın arkadaşı Kestanepazarı Eğitim Kurumu Müdürü Hasan Dayhan’ı makamında ziyaret ederek kutladı. Basına kapalı gerçekleşen ziyaret öncesinde soruları yanıtlayan Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dersanelerin kaldırılacağı yönündeki açıklamasını yorumladı. ;Bunun zaman içinde gerçekleşeceğini belirten Arınç, eğitim sistemini dersanelere ihtiyaç duyulmayacak hale getireceklerini ;kaydetti. Arınç, şöyle konuştu:

"4+4+4 eğitim sistemi bir yenilik getiriyor. Kısmet olursa bu önümüzdeki günlerde parlamentoda görüşülecek, zenginleştirilerek kabul edilecek. Bu eğitim sisteminin daha nitelikli bir eğitim verme konusunda yardımcı olacağına inanıyoruz. Dersaneler hayatın bir gerçeği. Gençlerimiz ortaokuldan itibaren sınavlara hazırlanmak için dersaneye gidiyorlar, eksiklerini gidermek istiyorlar. Sınavlarda başarılı olmak için sınav sistemine adapte olmak istiyorlar. Halkımız bundan hem memnun. Hem de masraf getirdiği için şikayetçi. Bu dersaneler, yaşamak için öğretmenlerine para ödüyor, kira ve giderlerini karşılamak için öğrencilerden para alıyor. Eğitim sistemi yeterli olursa, sınavlara daha kolaylıkla hazırlanabilinirse kendiliğinden bu dersanelere ihtiyaç kalmayabilir. ’Mevcutları kapatarak yola devam edeceğiz’ yerine eğitimi daha güçlendirerek dersanelere ihtiyaç duyulmayacak hale getirilebilir’ diye düşünebiliriz. Kaldı ki mevcut dersaneler ellerindeki öğretmenlerle araç ve gereçleriyle bu eğitim sisteminde okulların yerini de tutabilir. Bu konuda çalışmalar var. Dolayısıyla ’4+4+4 çıktığı gün dersaneler kapatılacak’ diye bir şey sözkonusu değil. Gençlerimizin ayrıca masrafa ihtiyaç kalmaksızın bütün sınavlarda başarılı olmak amacıyla okul içi eğitimin daha da güçlendirilmesi ve takviye edilmesidir. Zaman içinde bunu gördüğünde dersaneler de kendiliğinden başka bir eğitim kurumu haline gelecektir."

EMEKLİ OLUNCA MUHTAR OLACAĞIM

Arınç, dün Bursa’da köy ve mahalle muhtarlarıyla yaptığı toplantıda ’Emekli olunca muhtar olacağım’ sözünü hatırlatan basın mensuplarına yapacağı işin muhtarlık olduğunu bir kez daha yineledi ve şunları söyledi:

"Köy Kanunu çıkaracağız ve köy muhtarlarının haklarını görevlerini yeniden hazırlayacağız. ;Bakan gibi yetkileri olacak. Belediyeler Yasası’nda mahalle muhtarlarının görevleri var. Orada da muhtarların statülerini güçlendirici yenilik yapacağız. Toplantıda latife olarak dedim ki ’bu kanunlar çıktıktan sonra muhtarlar aynen bir bakan gibi yetkilere sahip olacak. Benim de emekliliğim yaklaşıyor, üçüncü dönemin bitmesine az kaldı. Yapacağım iş bir köyde muhtar olmak.’ Tabi seçerlerse, neresi olursa ’gel’ derlerse giderim."

Arınç’ın ziyaret sonrası öğle yemeği yediği ve İlahiyat Fakültesi öğrencileri ile görüşme yaptığı belirtildi.