Arınç, Yemen Cumhurbaşkanı Hadi ile görüşmesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün mektubunu ilettiğini belirterek, ''Yemen Cumhurbaşkanı Hadi, Türkiye'nin Yemen'e daha fazla yatırım yapması görüşümüzü paylaşıyor'' dedi.

Gül'ün Hadi'den bir takım istekleri olduğunu söyleyen Arınç, ''Sayın Gül'ün EXPO'nun İzmir'e verilmesi konusunda Yemen'den destek talebini ilettim ve yine 2015-2016 BM Güvenlik Konseyi üyeliği için Yemen'den destek sözü aldık'' dedi.

Hadi ile görüşmelerinin ardından Basendeva ile başbakanlıkta yine içten ve samimi bir görüşme daha yaptıklarını belirten Arınç şöyle devam etti:
''Şu anda devam eden Karma Ekonomik Komisyonu mütabakat zabıtlarında 6 madde imza aşamasına geldi ve iki ülke arasındaki karşılıklı vize muafiyetlerine yönelik çalışmalarda da sona gelindiğinin haberini alarak kendisine teşekkür ettim.''

Basendeva ile gerek Riyad'daki ''Yemen'in Dostları'' grubu toplantısında gerekse Türkiye'ye yaptığı ziyaret sırasında tanıştığını belirten Arınç, ''Basendeva'nın da şahsımıza ve ülkemize olan muhabbetinden büyük memnuniyet duydum'' diye konuştu.

-'EXPO'nun İzmir'e verilmesine hükümet olarak çok önem veriyoruz''-

Konuşmasında EXPO'nun İzmir'e getirilmesi konusunda hükümetin çabalarına değinen Başbakan Yardımcısı Arınç, ''Türkiye bilsin ki Dubai ile yarışan İzmir'in EXPO adaylığı için hükümetimiz yoğun mesai harcıyor. Cumhurbaşkanımız da tüm müttefik dost ve kardeş ülkeleri bu konuda harekete geçiriyor'' dedi.
Arınç, daha sonra Movenpick Otel'de Türk ve Yemenli işadamları ile öğle yemeğinde bir araya geldi.