Silah kullanımının yaygın olduğu Şanlıurfa 'da bireysel silahsızlanma konusunda yürütülen çalışmalar sonuçlarını vermeye başladı, bir dönem düğünlerin vazgeçilmezleri arasında yer alan silah sıkma uygulaması alınan tedbirler sayesinde ciddi oranda azaldı.

Vali Celalettin Güvenç, “Yaklaşık 1 yıldır silah ruhsatı vermiyoruz, sanıldığının aksine çok büyük bir tepki de almıyoruz, hatta geniş kesimlerden de destek görüyoruz” dedi.

Geçen yıla kadar çeşitli alanlarda binin üzerinde kişinin ruhsat alabilmek için müracaat ettiği kentte, silah kullanımının azaltılması için başta Şanlıurfa Valiliği olmak üzere bazı sivil toplum kuruluşları çalışmalar yapıyor.

Şanlıurfa Valiliği'ne atandıktan sonra silah ruhsatı taleplerini geri çeviren Vali Celalettin Güvenç, bu konuda toplumun farklı kesimlerinden aldığı destekle ciddi bir irade sergiliyor. Ruhsat taleplerinin geri çevrilmesi üzerine bu alandaki müracaatlarda da azalma olduğu belirtildi.

ŞANLIURFA'DA SİLAHA VEDA

Vali Celalettin Güvenç, prensip olarak silaha, kavgaya, dövüşe ve savaşa karşı olduğunu söyledi.

Şanlıurfa'da silah merakı olduğunun bilindiğini, ayrıca Doğu'da ve Karadeniz'de aynı durumun söz konusu olduğunu aktaran Güvenç, göreve geldiği gün konuyu toplumun farklı kesimleri ve kanaat önderleriyle istişare ederek, silah ruhsatı vermeyip, örnek bir uygulama başlattıklarını ifade etti.

Yaklaşık 1 yıldır silah ruhsatı vermiyoruz, sanıldığının aksine çok büyük bir tepki de almıyoruz, hatta geniş kesimlerden de destek görüyoruz” diyen Vali Güvenç, vatandaşlara “silahlara veda etmeleri” çağrısında bulundu.

SİLAH DÖNEMİ GERİDE KALDI

Silah döneminin artık geride kaldığını, savaşların bile bilgi, teknik, ilim ve ekonomiyle yapıldığını vurgulayan Güvenç, şunları kaydetti:

İnsanların belinde silah taşımasının erkeklikle, kabadayılıkla bir ilgisi yoktur. Bir anlık öfkeyle sadece evler yıkılmaktadır, ocaklar sönmektedir, çocuklar yetim kalmaktadır, biz bunu önlemeye çalışıyoruz. Bütün aile reislerinden, vatandaşlardan bu felsefeye, bu anlayışa destek vermelerini rica ediyoruz. Umarım ki bir gün tamamen silahsız bir toplum haline geliriz. Bilgiyle yarışan, ekonomi konuşan, teknolojiyle yarışan bir toplum haline geliriz inşallah. Bunu da başaracağız, yolumuz aydınlıktır. Her türlü soruna rağmen geleceğin aydınlık olacağından eminiz, inançlıyız. Bizim insanımız en iyisine sahip bunu başaracak olgunluğa ulaşmıştır artık.