Anayasa Mahkemesi'nde gazete ve ajansların Ankara temsilcileriyle toplantıda bir araya gelen Kılıç, "CHP'nin hesaplarında bulunan usulsüzlükler içinde Genel Başkan'ın düğünlere gönderdiği çelenk giderleri ve avukat giderleri de bulunuyor? 2010 yılında partilerin hesaplarıyla ilgili yeni bir düzenleme yapıldı. Sorunlar siyasi partilerin harcamalarını belgeleyememesinden kaynaklanıyordu. 2010 değişikliğinden sonra artık bu sorunlar çok fazla yaşanmayacak.

Losyonundan tıraş bıçaklarına kadar özel harcamaların siyasi bütçesinden ödendiğini görüyorsunuz. Bu kabul edilemez bir şey. Bizim için önemli olan devlet tarafından verilen yardımın siyasi faaliyetlerde harcanmış olması. 2010'dan sonra artık büyük ölçekli bir tazminin çıkacağını sanmıyorum. Artık harcamalar o kadar sıkı incelenmiyor. Siyasi parti 'Bu partimiz tarafından görevlendirildi' şeklinde resmi yazı veriyorsa zaten onda sorun yaşanmayacak. Denetim görevi artık Sayıştay'a verildi. Onlar denetimi yapacak, biz karar vereceğiz" dedi.


Kılıç, "Askeri kurumlarda çalışan siviller artık sivil mahkemelerde yargılanacak. Askeri Mahkemesi bize bir başvuru yaptı. Dün karar verdik. Askeri teşkilatta çalışan sivil memurlar asker sayılır kuralını iptal ettik. Askeri kurumda çalışan siviller sivil olarak sayılacak ve görevleriyle ilgili suçlarda sivil mahkemelerde yargılanacak. Bu başvuruyu askeri mahkeme yaptı" dedi.