TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün son on yılda 934 askerin intihar ettiğini açıklamış ve kamuoyunda yankı uyandırmıştı. İntihar eden asker sayısının şehit sayısından fazla olmasına gösterilen tepkiler üzerine MHP Ankara Milletvekil Özcan Yeniçeri, tartışılan asker ölümlerine ilişkin Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Yılmaz'ın verdiği rakamlara göre, terör olayları hariç 2007-2012 yılları arasında askerlik hizmeti sırasında 263 subay - astsubay ile 845 erbaş ve erin görev sırasında hayatını kaybettiğini açıkladı. Savunma Bakanı'nın önergeye verdiği yanıtın detayları şöyle:

ŞEHİTLERDEN FAZLA
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı, AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün şu detayarı açıklamıştı: "Son 2.5 yılda 175 er ve erbaş, son 10 yılda ise toplam 934 erbaş ve er intihar etti. Aynı dönemde iç g üvenlik olaylarında 233 şehit, son 10 yılda ise 818 TSK personeli şehit oldu."


'Kadına şiddet de artıyor kardeşim'

MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz orduda intiharların artmasına ilginç bir açıklama getirdi. Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin toplumun bir parçası olduğunu belirtirken, "Dışarıda nasıl? İntiharlar oluyor mu? Oluyor. İçeride de oluyor tabii. Kadına şiddet artıyor. Niye artıyor kardeşim? Onlar askerde bile değil. Ne kocası askerde, ne de kadın askerde doğru mu. Niye artıyor? TSK toplumun dışında değil ki. Silah altına zorla alınma iddiası doğru değil. 'Her Türk asker doğar' sözünü hatırlatmak isterim." dedi. Yılmaz askerdeki gençlerin yaş aralığına da işaret ederken, 'delikanlılık' döneminde olmalarının da intiharlarda etkili olduğunu belirtti. Yılmaz, intiharların kötü muameleden kaynaklı olup olmdığını da araştırdıklarını söyledi.