Bayram tatili nedeniyle iç ve dış hatlarda tatile çıkanların birçoğunun araçlarını Atatürk Havalimanı otoparklarına bırakması otoparkta yer bulmayı hemen hemen imkansız hale getirdi. 180 bin metrekareye yayılan 7 bin 76 araç kapasiteli katlı otoparkta araç park yerinin bulunmadığı katlarda araç girişlerine kapatıldı. Araç park yerleri açıldığı anlarda ise otopark araç girişlerine açılırken birçok vatandaş yer bulamadığı için otoparka giriş yapamadı.1200 araç kapasiteli açık otoparkı ise dolup taşarken araçların çimlere kadar park etmesi dikkat çekti. Uçaklarının kalkış saatine yakın bir saatte araçlarıyla havalimanına gelen tatilciler araçlarını park edecek yer bulamayınca panik olurken zaman zaman otopark görevlilerine tepki gösterdiler. Bu tatilcilerin araçlarını havalimanına yakın bir otoparka ve ya yolcuları gelene kadar Havalimanının çevresinde tur atıyor. Otopark görevlileri ise girişlerde bekleyerek vatandaşları otoparkın dolu olduğu konusunda uyararak yönlendiriyor.

Amerika’dan gelen oğlunu karşılamak için Tekirdağ’dan gelen Cengiz Ceyhil, “Otoparka giremedim. Oğlum geliyor Amerika’dan onu karşılamaya geldim Tekirdağ’dan.Diğer taraftan bu tarafa çevirdiler.On dakikadır dolaşıyorum.En sonunda burada bekleyeceğim.Polis gelirse dolaşırım. Eşimi ve çocuklarımı Havalimanına bıraktım. Ben dolaşıyorum. Telefonla haberleşeceğiz.Bu arada ben tur atacağım.” Dedi.

Ailesini karşılamak için Atatürk Havalimanına gelen Selim Çebi “Otoparka giremiyoruz. Dolu olduğunu söylüyorlar. Ailemi bekliyorum ama dışarıda kaldım. Yaklaşık on on beş dakikadır dolaşıyorum” dedi.