Beşiktaş’taki ek hizmet binasında 1994 yılından beri hizmet veren İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı bugün resmen Çağlayan’daki Adalet Sarayı’na taşındı. Günlerdir süren taşınma işlemleri hafta sonunda tamamlandı. Adliyede görevli hakim ve savcılar mesai başlangıcında son kez Beşiktaş’taki adliyeye geldiler. Adliyenin deniz kenarındaki bahçesinde kahvaltı yapan hakim ve savcılar daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi. Basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan İstanbul özel yetkili Cumhuriyet Başsavcı vekili Fikret Seçen, “Ayrılık zamanı geldi. Yaklaşık 18 yıldır adliyeye hizmet eden bu binadan ayrılıyoruz. Elbette binaları da değerli kılan orada yaşayan insanlardır. Burada çok önemli soruşturmalar yapıldı. Arkadaşlarımız fedakarca burada görev yaptılar. Yeni adliyede, daha iyi bir çalışma ortamında yeni görevimize devam edeceğiz. Sizlere de buraya geldiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

Hakim ve savcıların bazıları daha sonra adliyenin, “İstanbul 9,10,11, 12, 13, 14. Ağır Ceza Mahkemeleri” yazan tabelasının altında hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından tüm hakim ve savcılar konvoy halinde Çağlayan’a doğru hareket ettiler.

Öte yandan, adliye binasının bir bölümünün ve bahçenin tamamının sahibi olan Bahçeşehir Üniversitesi de çalışmalarına başladı. Bahçe içindeki polis ve koruma odası olarak kullanılan prefabrik bölümleri yıkan üniversite, adliye içinde de bazı bölümlere duvar ördü. Adliyenin nezarethaneye ve duruşma salonuna çıkan bölümlerine duvar örüldü.