Fenerbahçe Başkanı Yıldırım, kulübün Avrupa maçlarından önce Şenes Erzik'in hakemlerle görüştüğünü ileri sürmüştü. Deneyimli futbol adamı "Hiç olur mu öyle şey" dedi.

DEMİREL YALANLADI

Yıldırım'ın "Basketbol hakemlerine hediye alıyorlardı" iddiasını ise Federasyon Başkanı Demirel "Bizim dönemimizde olmadı" diye değerlendirdi.

Sarı-Lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım, NTV Spor'a konuk olarak birçok konu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Bunların bazıları UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ile ilgiliydi.

ŞENES: AZİZ SEN HAKEMLERİ GÖR

Yıldırım" Avrupa maçları geldiği zaman Şenes Bey'e rica ettik. 'Aman sen hakemlere görün. Hakemler maçtan önce seni görsün' diye.

Oda 'Beni gördüler' dedi. Bizi görürse maçı aleyhimize yönetmez; ortada yönetir. Oda bazen aşağı koridora indi, göründü, konuştu. Hakeme bir şey mi verdik? Bir şey mi söyledik? Şike mi oldu? Şikeye müdahil mi olduk? Her şeye şike olarak bakarsak düşünmek bile şikeye girer" demişti.

ERZİK İDDİALARI YALANLADI

Şenes Erzik, Yıldırım'ın bu sözlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Kendisine yönelik iddialara kısa ve net bir şekilde yanıt verdi. Söze gülerek giren Erzik "Hiç olurmu öyle şey? Hangi maçta yaşanmış? Hangi tarihte gerçekleşmiş" diye konuştu.

YILDIRIM: HAKEMLERE RÜŞVET VERİLİYOR

Yıldırım, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel hakkında ise kulüplerin Avrupa takımlarıyla oynayacağı karşılaşmaları yönetmeye gelen hakemlere maç öncesi hediyeler alındığını iddia etmişti. "Avrupa'dan hakemler geliyor. Hepsini alıştırmışlar; gelen hakemi Kapalıçarşı'ya alış verişe götürüp 30-40-50 bin dolarlık elbise alıyorlar. Bunlar kimsenin cesaret edip de söyleyemediği şeyler. Türkiye'ye gelir gelmez oraya götürüyorlar. Ben mi alıştırdım onları oraya götürmeye? Bunu yapmayan varsa söylesin. Adam hediye alıyorsun, geliyor, maçı yönetiyor, mağlup oluyorsun ve gidiyor. Paraları da federasyon ödüyor. Onlar yapıyor" ifadelerini kullanmıştı.

DEMİREL: BENİM DÖNEMİMDE YAŞANMADI

Söz konusu iddiaları Bugün gazetesine değerlendiren Demirel "Benim dönemimde böyle şeyler yaşanmadı. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak hiçbir hakemi ağırlamadık. Bunu bana değil kulüplere sorun" yanıtını vererek ibreyi kulüplere çevirdi.