Gürcistan'ın Poti limanında bulunan bir Türk armatörlük şirketine ait  Sierra Leone  bandıralı 67 metre uzunluğundaki  "Ceylan" gemisinin kaptanı Resul Kara, daha önce görev yaptığı Türk Bayraklı Osman Hasretler adlı gemiyle 24 Ekim 2011 tarihinde  Gürcistan'ın "işgal altındaki topraklarla ilgili kurallarını ihlal ederek, izinsiz olarak Abhazya kıyılarında bulunduğu" iddiasıyla suçlanarak Sınır Koruma Birlikleri tarafından 20 Ocak’ta gözaltına alındı.

PAZARLIKLAR SÜRÜYOR
Mahkemeye sevk edilen Türk vatandaşı Kara'nın suçlu bulunması durumunda ülke yasalarına göre 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası alabileceği ifade edilirken Server Denizcilik firmasının yetkilileri kaptanın kefaletle serbest bırakılması için 5 bin dolar teklif ettiği Gürcü savcıların ise bunu kabul etmediği öne sürüldü. Kefalet için hala pazarlıkların sürdüğü belirtiliyor.



BABAM ORADA ÖLECEK
Trabzonlu Resul Kaptanın oğlu Sefa Kara geçtiğimiz günlerde babasını görmek için Batum’a gitti. Burada yaşadıklarını 61saat ile paylaşan  Kara, ™Babamı ahır gibi bir yerde tutuyorlar. geceleri üstüne battaniye bile vermiyorlar., yemekleri çok kötü ayrıca babam şeker hastası. çok kötü durumda. İlaçlarını vermiyorlarmış. Başbakanım babamı kurtarsın. Böyle giderse babam orada ölecek” dedi.





KAYNAK: 61saat.com