Edremit'te zihinsel engelli kız ve kızın ablası babası hakkında öyle açıklamalarda bulundu ki...

Tecavüze uğrayan G.H babasının kendisini dört yıldır erkeklere pazarladığını da iddia ederken ablası ise babasının kendisine tecavüz ettiğini söyledi

Edremit Cumhuriyet Savcılığı, 16 yaşındaki zihinsel engelli kızı G.H.’yi 44 gün alıkoyup, tecavüz ettikleri ileri sürülen 3 kişi ile para karşılığı kızlarını erkeklere pazarladığı iddia edilen İ.H.’nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmalarına itiraz etti.

Yüzde 68 zihinsel engelli raporu bulunan G.H., Balıkesir’in Edremit’in Avcılar köyünde kaybolduktan 44 gün sonra 3 erkekle birlikte kaldığı bir evde jandarma operasyonuyla geçen Pazartesi günü kurtarıldı. Jandarmadaki işlemlerini ardından G.H.’ye tecavüz ettikleri ileri sürülen T.S. (38), A.Y. (40) ile Ö.Y. (49) gözaltına alındı. G.H., ifadesinde, evlenmek için evden kaçtığını ve A.Y. ile evlilik hazırlığı yaptığını, babasının yanına dönmek istemediğini söyledi. Üç şüpheli, ertesi gün sevk edildikleri adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Üç şüphelinin serbest bırakılması tepki çekti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı konuya müdahil olurken, Edremit Savcılığı da şüphelilerin serbet kalmalarına itiraz etti.

KIZLARINDAN ŞOK EDEN İFADELER

Savcılığın talebi üzerine jandarma G.H.’nin ifadesine yeniden başvurdu. G.H.’nin ifadesinde bu defa, babasının kendisini dört yıldır erkeklere pazarladığını da iddia etti. Bunun üzerine jandarma, G.H.’nin evli, bir çocuk annesi olan ablası N.D.H.’nin de ifadesine başvurdu. N.D.H.'nin de ifadesinde, “2010 yılı Ekim ayında evlendim. Evlenmeden önce babam bana tecavüz edip, evimizin barakasında aynı köyde yaşayan H.Ü.’ye para karşılığı iki kez sattı” iddiasında bulundu. İki kardeşin ifadelerini dikkate alan jandarma, baba İ.H.’yi dün sabah evinde gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen İ.H., adli kontrollü olarak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Savcılık bugün tekrar, G.H.’ye tecavüz ettikleri ileri sürülen üç kişi ile baba İ.H.’nin serbest bırakılmalarına itirazda bulundu.