Bağış, "BDP, barışı dinamitleyen parti haline geldi. Bunlara oy veren vatandaşların sükutu hayal içinde olduğunu görüyoruz. Sayın Demirtaş'ın açıklamalarının tutulacak tarafı yok." açıklamalarında bulundu.

Türk Ulusal Ajansı tarafından düzenlenen Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları toplantısında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bağış, BDP'yi barışı dinamitlemekle suçladı.

Bağış, "Bunlara oy veren vatandaşların sükutu hayal içinde olduğunu görüyoruz. Sayın Demirtaş'ın açıklamalarının tutulacak tarafı yok. Hem bu milletin oyunu alacaksın, hem meclisinde parlamenter olacaksın. Sonra utanmadan gidip teröristlere sarılacaksın. Onu da marifetmiş gibi göstermeye kalkışacaksın. Sonra şartlar eşit değil diyeceksin, AB Parlamentosu'na gidip 'PKK'yı terör örgütü olmaktan çıkarın' diyeceksin. PKK terör örgütüdür. KCK büyük bir uyuşturucu çetesidir. İnsan kaçakçısıdır. Avrupa'nın en geniş ağlı suç örgütüdür. Sadece PKK değil, KCK da Avrupa'nın terör listesinde yer almalıdır. Sayın Demirtaş'ın barışa hizmet yerine barışı dinamitleyen zihniyetini anlamak mümkün değildir. BDP kendi ayağına sıkmıştır. Güneydoğu'daki vatandaşlarımızın değil; teröristlerin, kaçakçıların sözcüsü haline gelmiştir. BDP'li vekiller örgütün vekili mi, halkın vekilimi olduklarına karar vermeleri gerekir." ifadelerini kullandı.

'DÜŞENE VURMAK BİZE YAKIŞMAZ'

Güney Kıbrıs Rum kesiminin iflası üzerine yaptığı açıklamaların yanlış anlaşıldığını söyleyen Bağış, "Türkiye IMF'ye borç veren bir ülke. Verdiğimiz borçlardan dolaylı olarak yararlanmış olacaklar. Güney Kıbrıs Rum yönetimindeki Sayın Hristofyas iflas ettiklerini kendi açıkladı. Benim açıklamalarıma bozulma hakkı yok. Yardıma ihtiyaçları varsa Kuzey Kıbrıs yönetimindeki Sayın İhsan Küçük'e başvursunlar. İhsan Bey uygun görürse bizimle paylaşır. Biz de uygun görürsek yardım ederiz. Düşene vurmak bize yakışmaz." dedi.