Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Yargıtay'ın Canan Kaftancıoğlu'nun cezasını onamasına yönelik çıkan tartışmalara değinen Bahçeli, ''Türk yargısı kararını vermiş ve konu kapanmıştır'' dedi. 

İsveç ve Finlandiya'nın NATO adaylığına ilişkin de konuşan Bahçeli, bu adımın Rusya'yı tahrik edeceğini belirtti. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuya ilişkin, ''Bu iki ülkenin NATO'ya girmelerine 'Evet' demeyiz" demişti. 

CANAN KAFTANCIOĞLU KARARI

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar:

''Nihayet Türk yargısı hükmünü vermiş ve konu kapanmıştır. CHP Genel Başkanı bize açık açık söylemelidir, Türk Devleti'ne seri katil iftirasının yanında mıdır, karşısında mıdır? Türkiye Cumhuriyeti'nin alenen aşağılanmasına destek midir, yoksa itiraz mı etmektedir? Sayın Kılıçdaroğlu, çık karşımıza 'Devlete seri katil demek namertliktir' diyecek dirayeti göster. Yapmazsan bu suça sen de ortak sayılırsın.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO ADAYLIĞI

"Savaşın şiddetinde artışa yol açabilecek bir durum. Rusya'nın tahrik edilmesi gerilimi sertleştirecektir. Zamansız ve gereksiz bir adım olarak değerlendiriyoruz. Bunu sonu ve sonucu savaştır. Bize göre en doğru seçenek bekleme odasına alınmalarıdır. Katillere yataklık edenlerin sözüne nasıl güvenelim. "

"NATO, 1949 tarihinde kurulduğunda 12 üyesi bulunurken şu anki üye ülke sayısı 30'dur. Rusya'nın itirazlarından birisi NATO'nun doğuya genişleme stratejisidir. MHP, NATO'nun genişleme ve doğuya açılma stratejisini oldukça mahsurlu değerlendirmektedir."

"VİKİNG MANTIĞI VANDAL MANTIĞIDIR"

"PKK’nın, FETÖ’nün, DHKP-C’nin barınağı, ikmal ve ihanet merkezi İsveç’tir.Hiç kimse bize maval okumasın, hikaye anlatmasın. Viking mantığı vandal mantığıdır."

"Asırlar evvel bize sığınan İsveç Kralı’na müşfik kollarını açan aziz ecdadımıza vefasızlık yapanların, yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’i yakanların, bize laf yetiştirmeye ne yüzleri olacak ne de yürekleri yetecektir."

"Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Gayri Resmi Toplantısı’nda Sayın Mevlüt Çavuşoğlu belge, bilgi ve fotoğraflarla terör örgütlerine verilen desteği muhataplarının yüzüne vurmuştur."

"Mehmetlerimize kurşun sıkan, vatandaşlarımıza zulmeden damgalı hainleri periyodik olarak ziyaret eden, sonra dönüp bu kez de malum bölücü teröristleri başkentlerinde ağırlayan ülke ya da ülkelerle bir güvenlik mimarisi altında, karşılıklı müttefiklik hukuku içinde bir araya gelmemiz nasıl mümkün olacaktır?"

"Bir yanda elimizi sıkarlarken, diğer yanda sırtımıza hançer vurmalarına seyirci mi kalalım?"

"Terör örgütleriyle silah çatanların, katillere yardım ve yataklık edenlerin sözüne nasıl güvenelim? İttifaklarına hangi mantıkla itimat ve itibar edelim? Finlandiya ile İsveç’in bekleme odasına alınması geldiğimiz bu aşamada akla yatkın en doğru seçenektir."