Hollanda'nın Utrecht şehrinde bu yıl 9. kez yapılan Hollanda Türk Federasyonu Kurultayı'na başta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Meral Akşener olmak üzere çok sayıda milletvekili katıldı. Avrupa Türk Federasyonu başkanlarının da hazır bulunduğu kurultay, salonun da dolmasıyla coşku içerisinde geçti. Almanya Federasyon Başkanı Güven İşçi'nin açılış konuşmasından sonra Hollanda Türk Federasyonu Başkanlığı'na getirilen Murat Gedik'in seçimi oybirliğiyle kabul edildi.

Kurultayın başlamasından önce alkışlarla ve coşkulu bir karşılamayla salona giren Bahçeli kurultaya gelenleri selamladı ve yapılan duaya iştirak etti. Okunan İstiklal Marşı'nın ardından divan üyeleri tek tek Bahçeli'nin elini öptü. Kurultayda söz alan Devlet Bahçeli, 19 Mayıs ve 23 Nisan gibi özel günlerin kutlamalarına getirildiği iddia edilen kısıtlamalara değindiği konuşmasında, Türkiye'nin Suriye politikası, genel af ve siyasete katılım konusunda görüşlerini dile getirdi.

Bahçeli, Türkiye'de iktidarın gücünü kullanarak hazımsızlıklarını ve husumetlerini gösterdiğini iddia ettiği konuşmasında "Malum zihniyet milletimizin yekvücut elde ettiği haklarını ve tarihi başarılarını yıpratmak peşindedir. 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos ve 29 Ekim gözden düşürülmeye çalışılmaktadır. Aziz millet, bu gidişata ve tahammülsüzlüğe sessiz mi kalacaksınız? Türk milletine mal olmuş bu tarihi günleri çaptan düşürmeye yeltenenleri hoş görecek misiniz?" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de hiçbir şeyin iyiye gitmediğini kaydeden Bahçeli, "Problemler devamlı artıyor. Bitmeyen kriz havası her alanda hakimiyet kuruyor ve kök salıyor. Ülke iyi yönetilmiyor ve ne yazık ki yüzler gülmüyor. Etrafımızdaki halka daralıyor, komşu coğrafyalar kaynıyor. Suriye'de sular durulmuyor. Yanı başımızdaki ateşin kıvılcımları tehlikeli bir şekilde sıçrıyor ve yayılıyor. Bu kapsamda bölücülük ve terör saldırıları da yoğunluk kazanıyor. Caniler himaye görüyor, analar ağlıyor ve şehitler bir birtoprağa düşüyor. Milletimizi ayırmaya ve Türkiye'yi etnik kimliklere bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Bölücü katiller ellerini kollarını sallayarak eylemlerini gerçekleştirmektedir. Sözde barış ve özgürlük bloğu, ileri demokrasi makyajlı bölücülük lobisi Türk milletini çözülmenin derin girdabına doğru hızla çekmektedir" şeklinde konuştu.

Bahçeli genel af iddialarıyla ilgili olarak ise "Şimdi de PKK'nın affedilme planları ve dağdaki eşkıyanın bağışlanarak siyasete kazandırılması kamuoyuna yansımıştır. Türkiye bu yükle ve kamburla daha fazla yol alamayacaktır. İmralı'yla sürdürülen ve Barzani'yle yapılan sözde ateşkes pazarlıkları, siyasi af arayışları, ikinci bayrak, ikinci dil ve demokratik özerklik tartışmaları sonrası bugün Türkiye'nin geldiği nokta, felaketin bir önceki durağıdır" dedi.
Devlet Bahçeli kurultay konuşmasının ardından katılımcıları selamlayarak salondan ayrıldı.