Uludere'de meydana gelen ve 35 kişinin yaşamını yitirdiği olayla ilgili bir açıklama yapan MHP lideri Devlet Bahçeli, yaşananları cinayet olarak tanımladı. Bahçeli Uludere için 'cinayet' dedi.

TERÖRLE MÜCADELE KONUSUNDA ZAAGFA DÜŞÜLMEMELİ

35 kişinin öldüğü olayın bir cinayet olduğunu belirten Devlet Bahçeli,"Silahlı kuvvetlerimiz ağır suçlamalarla karşı karşıya. Sigara kaçakçısı olarak kullanılan kişiler oraya nasıl gelmişlerdir, neden sağlıklı bir istihbarat sağlanamamıştır? Bunun üstü örtülmemeli ve sorumlular bulunmalıdır. Ancak terörle mücadele ile ilgili bir zaafa da düşülmemeli ve terörle mücadele soruna kadar sürdürülmelidir. Önümüzdeki günlerde hükümet yetkilileri gelişi güzel parti yöneticisi sıfatıyla televizyonlara çıkacakları yerde terörle mücadeleyi sertleştirmelidir. Millet olarak, bütün siyasi kurumlar olarak herhangi bir şekilde yalan propaganların tesiri altında kalmamalıyız. Bin yıllık kardeşliğimizi bozmamalıyız" diye konuştu.

KÖŞK VETOSUNA İLK YORUM

MHP lideri Bahçeli, milletvekili emekli maaşlarına zam düzenlemesini veto eden Köşk'ün kararını ise şöyle değerlendirdi; 'Sayın Cumhurbaşkanı şike ve teşvikteki rahatsızlığını bu kez de milletvekili zammında hissetmiş olacak ki TBMM'ye göndermiştir. Genel Kurul'da bulunan 29 hayır oyunun dışında AK Parti'li vekillerin imzasıyla bu düzenleme çıkmıştır. 216 yla buna destek veren Adalet ve Kalkınma Partisi'nin tavrı önemlidir. Genel Kurul'da bulunan MHP'liler daha önce verdikleri gibi hayır oyu vereceklerdir.'