Kamuoyunda "soykırımı inkar yasası" olarak bilinen ve 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifi, Fransız Ulusal Meclisi’nde kabul edildi.

KARAR SKANDAL

Fransa'da Ermeni Soykırım iddialarını reddedenlere hapis ve para cezası öngören düzenlemenin parlamentodan geçmesinin ardından MHP lideri sert çıktı. Fransa ile tüm siyasi ve ekonomik ilişkilerin dondurulması gerektiğini savunan Bahçeli, 'MHP bu küstah üslubu tüm varlığıyla lanetlemektedir. Karar skandal ve kara leke olarak tarihe geçmiştir' dedi.

"SENATO DA ONAYLARSA.."

Hak ve özgürlükler konusunda mangalda kül bırakmayan Fransa'nın, Ermeni lobilerinin oyununa siyasi hesaplar çerçevesinde göz göre göre alet olduğunu belirten Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi bu küstah siyasi hükmü nefretle karşılamakta, şiddetle kınamakta ve tüm varlığıyla lanetlemektedir. Şayet asılsız soykırım iddialarını inkâr edenlere cezai yaptırım kararı bundan sonra Fransa Senatosu'nda da onaylanırsa, Türkiye ile Fransa arasında tamiri mümkün olmayan bir husumet ve hizip kendisini gösterecektir. Fransa'nın Türk milletini katliamcı olarak sunma ve gösterme densizliği hiçbir şart altında sıradan ve olağan görülemeyecek bir tavır olarak hatırlanacaktır." dedi.

"PARİS BÜYÜKELÇİMİZ GERİ ÇEKİLMELİ"

Fransa Ulusal Meclisi'nde kabul edilen sözde Ermeni soykırım iddialarını inkar edenlere para ve hapis cezası verilmesi yönündeki kararla ilgili Türkiye'nin gerekeni yapması gerektiğini ifade eden Bahçeli, yapılması gerekenleri ise şöyle sıraladı: "Paris Büyükelçimiz, soykırım iddialarını reddedenlere uygulanacak cezai yaptırımın görüşüleceği ikinci aşama olan Fransa Senatosu'nun kararına kadar mutlaka geri çekilmelidir. Ermeni protokolleri Meclis gündeminden tamamen çıkarılmalı ve normalleşme parolası ve yüzleşme adına tarihimizi küçülten görüş ve beyanlardan dolayı AKP özür dilemelidir. Fransa'yla yürütülen siyasi ve ekonomik ilişkiler dondurulmalı ve Fransız şirketlerinin kamu ihalelerine girmeleri mutlaka engellenmelidir. Savunma, havacılık ve sanayi alanındaki ilişkiler, bağlantılar, anlaşmalar gözden geçirilmeli ve zorunluluk arzetmeyenler haricindekiler askıya alınmalıdır. Sözde Ermeni soykırım iddialarının bilimsel gerçekler ışığında sonuçsuz bırakılması için seçkin tarihçilerden oluşacak bir komisyon teşekkül ettirilmeli ve 1915 olaylarının 100. yıl dönümüne yönelik hazırlık başlatılmalıdır.

Fransa'da yaşayan soydaşlarımızın, gelecek yıl yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sarkozy'e karşı oy kullanmaları için lobi çalışması yapılmalı ve sağlanmalıdır. Fransa Ulusal Meclisi'nde kabul edilen kararın önümüzdeki süreçte Senato'da onaylanmaması için gerekli girişim ve müdahaleler acilen yapılmalıdır. Bundan böyle yanlış düzeltilmez ve sözde soykırım iddialarıyla ilgili iftiranın neden olduğu kararlardan geri adım atılmazsa Fransa'yla telafisi olmayacak bir sürece girileceği açık ve nettir. Türk milleti şanlı mazisine hayâsızca yapılan hakaretlere sessiz durmayacak; emperyalist ve sömürgeci heveslerin tacizini, tahrikini ve provokasyonlarını karşılıksız bırakmayacaktır. Fransa'nın, vatan topraklarımızı hedef alan 90 yıl önceki işgal ve esaret amaçlarına farklı yol ve yöntemlerle ulaşabilmesi dünya durdukça mümkün olmayacak ve yerli işbirlikçileriyle birlikte her zaman sukutu hayale uğramaktan kurtulamayacaktır."