Örgütün kış hazırlıklarına büyük darbe indirilen operasyonun asıl hedefinin terör örgütü PKK'nın askeri kanat sorumlusu Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin olduğu iddia edildi.
Ak Parti milletvekili Şamil Tayyar da dün akşam twitter'da şu mesajı yayınladı: İçişleri Bakanı şu anda mecliste ve Fehman Hüseyin'in öldürüldüğü iddiasını teyit etmedi, ama operasyonun sürdüğüne dikkat çekti. "

Çok sayıda saldırıyı planlayan veya talimatını veren kişi olarak bilinen Bahoz Erdal, terör örgütünün iki numaralı ismi olarak biliniyor.

Bordo berelilerin sınır ötesine yaptığı nokta operasyon ile ilgili dün akşam saatlerinden itibaren sosyal medyada çok sayıda haber yayınlanmaya başladı.

Yapılan nokta operasyonunun PKK'nın üst düzey bir ismine karşı gerçekleştirilmiş olabileceği iddialarını "Bahoz Erdal öldürüldü" söylentileri takip etti. Ancak söz konusu haberlerle ilgili olarak herhangi bir bilgi teyit edilmiş değil.

ORG. ÖZEL NE DEMİŞTİ?
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, daha önce yaptığı değerlendirmelerde "PKK'nın lider kadrosunun peşine düştük. Çok iyi korunuyorlar ve çok sık yer değiştiriyorlar" demiş, ardından da PKK lider kadrosunun "öldürülme" korkusuyla Kandil'de bile koruma ordusuyla gezdiği ortaya çıkmıştı.