Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Veysel Eroğlu,  AK Parti Grup Toplantısı öncesinde, İstanbul'daki şiddetli  yağış konusunda gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul'da bugün saat 09.00'dan  itibaren çok kuvvetli yağış başladığını belirtti. Eroğlu, "Bütün kurumlarımızı,  vatandaşlarımızı ikaz ettik. Yağış İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'dan yavaş yavaş  Zonguldak, Bartın, Sinop istikametine doğru azalarak kayıyor." dedi.

Bakan Eroğlu, Türkiye'nin genelinde ise kuvvetli yağış riski  olmadığına işaret ederek, "Şu anda İstanbul'da bilhassa Asya yakasında çok güçlü  bir yağış var ve bu yağış çarşamba günü akşama kadar sürer diye düşünüyoruz.  Çanakkale'den başlayarak özellikle Marmara Bölgesi'nden batı Karadeniz'e, oradan  Artvin'e kadar hafta sonuna kadar şiddetli yağışlar devam edecek. Ama çarşamba  günü azalıyor." ifadesini kullandı.

 Veysel Eroğlu, şiddetli yağışların çarşamba günü özellikle Batı  Karadeniz Bölgesi'nde devam edeceğini bildirdi. Ankara'da şiddetli yağış olmadığını belirten Eroğlu, "Çarşamba günü  bir miktar olacak, perşembe gününden itibaren Orta ve Doğu Karadeniz'e doğru  gidecek. Ankara'ya da yağmur yağacak ama şiddetli yağışlar Ankara'yı teğet  geçecek gibi görünüyor. Büyük tehlike görünmüyor." dedi. Eroğlu, yağışların en son, gelecek pazartesi günü Doğu Karadeniz  Bölgesi'nde görüleceğini vurguladı.