Eğitim Yöneticileri Paylaşım Toplantısı'na katılan Bakan Avcı, sözlerine "Değerli meslektaşlarım, sevgili öğretmenlerim, önce bugün birlikte olduğumuz için hepinize teşekkür ediyorum." diye başladı.

EDİRNE'YE SPOR LİSESİ YAPILACAK

Edirne'ye, yağlı güreş başta olmak üzere, güreş alanlarında, branşlarında eğitim verecek bir spor lisesinin en kısa zamanda açılacağını belirten Bakan Avcı, "Kırkpınar'ın olduğu şehrimize, bu kadar yüzyıllardır istikrarla sürüp gelen bir geleneğe sahip bir şehrimizde, bir spor lisesinin olmaması ve o spor lisesinin de güreş eksenli, güreş ağırlıklı bir spor olmaması bir eksiklikti. Onu inşallah en kısa zamanda telafi edeceğiz." dedi.

BAKAN AVCI'DAN TAVSİYELER

Çocuklara, hayvan sevgisini ve merhametini aşılamanın önemine vurgu yapan Bakan Avcı, "Maalesef eskisi gibi bahçeli evlerimiz olmadığı için çocuklarımız hayvanlarla birebir temas edemiyorlar. Onları, hiç olmazsa okulda sevgiyi aşılayacak faaliyetlerimizi, projelerimizi sürdürelim." dedi.

''O KİTABI OKUYUN''

Katılımcılara Jan Giono'nun "Ağaç Diken Adam" isimli kitabını okumalarını ve okutmalarını tavsiye eden Bakan Avcı, "Ben okudum, çok duygulandım. Siz de öğretmenlerimiz de okudukları zaman mutlaka orda kendinizi bulacaksınız." dedi.

''LÜTFEN KAPINIZI SÜREKLİ AÇIK TUTUN''

Bakan Avcı, bir hatırlatma yapmak istediğini belirterek "Lütfen kapınızı sürekli açık tutun. Öğretmenlerimize, tüm müdür arkadaşlarımıza, okul müdürü arkadaşlarımıza, şube müdürlerimize, ilçe müdürlerimize özellikle rica ediyorum. Kapınız daima açık olsun. Okul müdürü arkadaşlarımız öğretmenler odasını ihmal etmesinler. İyi ve kötü her şey orada mayalanır. Onun için öğretmenler odasından, sizin mevcudiyetinizi öğretmenlerimiz birebir görsünler. Sorunlarıyla birebir ilgilendiğinizi görsünler. Öğrencilerimizin velileriyle de ilgilenin. Çünkü bütün araştırmalar gösteriyor ki, akademik ve eğitimdeki başarıların temelinde yüzde altmış oranında aile yatıyor. Dolayısıyla ailelerimizle çok sıkı temasta olalım" dedi.

Toplantının sonunda Bakan Avcı ile İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Bakan Beyin adına Edirne Ormanı'na, elli adet büyük boy ceviz ağacı fidanı ile elli adet ıhlamur ağacını dikmeyi taahhüt eden belgeyi imzaladı.

Toplantıya Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, İl Milli Eğitim Yöneticileri ile Lala Paşa, Havsa ve Süloğlu ilçe milli eğitim müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

Bakan Avcı toplantının ardında İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ziyaret etti.