Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, referandum sonrası CHP'nin YSK'ya yapmış olduğu itiraza ve sonrasında gelişen sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Bakanı Bozdağ, CHP'nin referandumu YSK'ya iptali için yaptığı başvurunun reddedilmesiyle ilgili "Karar doğrudur. YSK'nın kararı daha önceki kararlara uygun. CHP utanmadan yalan söylüyor" dedi.

Bakan Bozdağ'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Kılıçdaroğlu'na çağrım; Bundan önce de böyle bir karar olmadı. Millete yalan söylüyorsunuz. Güroymak kararının doğrularını açıklaması lazım. Kılıçdaroğlu bu konuda açıklama yapacaktır. Güroymak'ta oda seçimi için 'kabul edilmezlik' kararı var.

Anayasa Mahkemesinin halk oylaması kararını inceleme hakkı ve yetkisi yoktur. Anayasa'ya göre de Türkiye'nin taraf olduğu sözleşmelere göre de yoktur. Bizim kanunlarımıza göre de yoktur. Çünkü anayasamız Yüksek Seçim Kurulu kararlarının kesin olduğunu ve bu kararlara karşı hiçbir merciye başvurulamayacağını açıkça hükme bağlıyor. Bu "hiçbir merci"nin içerisinde Anayasa Mahkemesi de vardır. Böyle bir müracaat yapsa bile Anayasa Mahkemesinin, bu müracaat karşısında bunun reddi dışında bir seçeneği önünde yoktur.