Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Gazipaşa ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Bıçkıcı  Deresi ıslahı birinci kısım temel atma törenine katıldı.  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katıldığı törende  konuşan Bakan Çavuşoğlu, bazı Avrupa ülkelerinin Türkiye'yi yönetebilmek için  Türkiye'nin zayıf kalmasını, bölünmesini istediklerini bildirdi. Bu nedenle bu  ülkeler tarafından PKK'nın desteklendiğini, FETÖ'ye sahip çıkıldığını, önceki  yıllarda da DHKP-C'ye kamplar açıldığına işaret eden Çavuşoğlu, "İşte bunları çok  iyi düşüneceğiz. Niye 'hayır' diyenlere sahip çıkıyor Avrupalılar, 'evet'  diyenleri engellemeye çalışıyorlar? Çok iyi düşünün." ifadesini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, Ne Almanya'nın ne Hollanda'nın kimsenin kendilerini  korkutamayacağını ve engelleyemeyeceğini belirterek, şunları kaydetti:  "Demokratik hakkımızı gideriz her yerde kullanırız. Nasıl onlar gelip  Türkiye'de kullanıyorsa ben de gider kullanırım. Ne derlerse desinler, onlardan  korkmayız, onlardan yılmayız. Onların demokrasi, insan hakları konusundaki iki  yüzlülüğünü de suratlarına vururuz,  bugüne kadar yaptığımız gibi. Hiç endişe  etmeyin, herkes haddini bilecek, herkes hukuka saygı duyacak. Demokraside, insan  haklarında çifte standarttan uzak duracak. Kimse bize ders vermeye kalkmasın. Ve  gideceğiz Avrupa'daki vatandaşlarımızla da buluşacağız. Bunu ne PKK haini  engelleyebilir ne de vatandaşlarımızla güçlü bağımızdan rahatsız olanlar  engelleyebilir. Buradan bunu söylüyorum. Biz diyaloğa varız, dostluğa varız, ama  bizimle dost olmak isteyenlerle." Gazipaşa'nın bir fakülteye ihtiyacı bulunduğuna işaret eden Çavuşoğlu, ilçeye yurt dışından da öğrencilerin gelip eğitim göreceği bir fakülte  kurulacağını belirtti.

RUSYA İLE DOMATES AMBARGOSUNU GÖRÜŞECEKLER

Önümüzdeki hafta Rusya'ya gideceğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Domatesin  önündeki ihracat engelini de inşallah kaldıracağız. Bunun için de çalışıyoruz, haberiniz olsun" dedi. Bakan Çavuşoğlu, Gazipaşa Havalimanı'nda prefabrik terminalin yerine  modern bir terminal yapılacağını ve havalimanına inen uçak sayısının  artırılacağına değinerek, bu sene Rusya'dan, Ukrayna'dan Gazipaşa'ya uçak  seferlerinin başladığına, önümüzdeki dönemde de Rusya'nın değişik şehirlerinden uçuş planlarının yapıldığına dikkati çekti.

"Yeni sistemle Türkiye güçlenecek"

Gazipaşalıların AK Parti'ye verdiği oyları her dönemde artırdığını  vurgulayan Çavuşoğlu, "İnanıyoruz ki önümüzdeki referandumda da, 16 Nisan'da  Gazipaşalılar tüm Antalyalılar gibi gereğini yapacaktır." ifadesini kullandı.

Dün Kumluca, Finike, Demre ve Kaş'a gittiğini, iki gün önce de Elmalı  ve Korkuteli'de halkla buluştuğunu anımsatan Çavuşoğlu, 15 yıldır siyaset  yaptığını sokakları hiç bu kadar kalabalık görmediğini belirtti. Çavuşoğlu, tüm  Antalya ayakta, 16 Nisan'ı sabırsızlıkla beklediğini dile getirdi.

Anayasa değişikliği hakkında bilgiler veren Çavuşoğlu,  cumhurbaşkanının da başbakanın da halk tarafından seçildiğini, şu anda  Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında bir kardeşlik bulunduğunu, fakat geçmişte  ciddi krizlerin yaşandığını, bu krizler neticesinde ekonomik krizlerin meydana  geldiğini, Türk lirasının değer kaybettiğini, Türkiye'nin, Türk halkının  fakirleştiğine işaret etti.

Çavuşoğlu, şu görüşlere yer verdi: "12 Eylül Anayasası'na göre Cumhurbaşkanının çok yetkisi var.  Cumhurbaşkanı olsam bu sistemi değiştirmem. Çok yetkisi var, hiç sorumluluğu yok.  Yeni sistemde ise cumhurbaşkanının yetkisi var, sorumluluğu da var. 18 maddeyi  siz okuyorsunuz, görüyorsunuz. Sizi af edersiniz aptal yerine koyarak,  iftiralarla beyninizi yıkamaya çalışıyorlar. Onlar güya çok zeki, onlar elit,  onlar 'biz azınlığız ama biz zekiyiz, siz köylüsünüz. Onların kafası çalışmaz,  ekmeğini ver oyunu al. Benim oyum 2 sayılmalı.' Senin oyun neden 2 sayılacakmış?  Senin bu millet karşısında ne üstünlüğün var. Onlar bu milleti hor görüyor,  aşağılıyor. Şimdi de aptal yerine kokuyor. Cumhuriyet elden gidiyormuş, nasıl  gidiyor? Anayasada cumhuriyetin tarifi belli. cumhuriyete bu kadar düşkünsün de  bugüne kadar cumhuriyet için ne yaptın? Cumhuriyet, cumhuriyet dediniz 79 yılda 6  bin kilometre yolu anca yaptınız. Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları 15  yılda 18 bin kilometre duble yol yaptı. Cumhuriyetin 2023'üncü yılıyla ilgili bir  hedefiniz var mı? Biz açıkladık 2023 hedeflerini, bir bir de gerçekleştiriyoruz.  Boğazın altından üstünden tüneller, köprüler geçti. Şimdi de 3 katlı tüneli  gerçekleştiriyoruz. Onlar bugüne kadar cumhuriyetten, Atatürk'ten geçindiler.  Cumhuriyete de Atatürk'e de katkıları olmadı bunların. Onlar milletin yararına  olan şeylere 'hayır' derler."