TFF 1. Lig’de yaşanan naklen yayın krizinin çözümü için Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin etkin rol oynadığı belirtildi.
 
 TFF 1. Lig’de naklen yayın krizinin çözülmesinin ardından, oynanacak 7. hafta müsabakalarının canlı yayın programında Yeni Malatyaspor’un maçının yer almaması üzerine devreye girdiği öğrenilen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, sosyal medya hesabından futbolseverlere maçların naklen yayınlanacağının müjdesini verdi.
 
Yayıncı kuruluşun 7. hafta canlı yayın programını açıklamasının ardından, kendi takımlarının maçlarının yayın programında yer alamadığını gören taraftarlar, yayın kuruluşunu mail ve mesaj bombardımanına tuttu. Bunun üzerine devreye girip, her takıma aynı hassasiyetin gösterilmesi konusunda ricacı olan Bakan Tüfenkci’nin krizin çözülmesinde önemli bir rol oynadı öğrenildi.
 
 Bakan Tüfenkci sosyal medya hesabından Malatyalı futbolseverlere canlı yayın haberini şu ifadelerle verdi:
  “Yeni Malatyaspor taraftarlarımızdan gelen yoğun istek üzerine 16 Ekim Pazar günü oynanacak Şanlıurfaspor - Yeni Malatyaspor maçı saat 19.00'da TRT SPOR ekranlarında canlı yayınlanacaktır. Her iki takıma da başarılar diliyorum.”