Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, , A Haber canlı yayınında Türkiye'nin ilk yerli füzesinin Karadeniz'de başarıyla denendiğini açıkladı. Bakan  Işık, şunları söyledi: "Sinop'ta 280 km menzilli Bora Füzemizin yeni bir atışı yapıldı. Şu dakikalar içerisinde Karadeniz'deki hedefine düşmek üzere. Türkiye artık kendi füzesini yapıyor. Daha iyisini yapmak için büyük bir özgüven kazandık. Şu anda atış devam ediyor. Sinop'tan Karadeniz'in içine başarılı bir atış gerçekleştirildi."

"EKİM 2015'TEN BU YANA ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 10 BİN 100'Ü GEÇTİ"

Yayında bugüne kadar etkiszi hale getirilen terörist sayısını da açıklayan Işık, "Su anda Türkiye terörle yoğun bir şekilde mücadele ediyor. Bu mücadeleyi yaparken en az zararı görmek için teknolojiyi kullanmak durumundasınız. Şu anda teröristleri adım adım takip ediyoruz. İHA'lar bu anlamda Türkiye için bir dönüm noktasıdır. Şu anda sıcak politik atmosfer nedeniyle bunların kıymetini bilemeyebiliriz ama ileride terörle mücadele tarihi yazılırken büyük bir başarı hikayesi olarak tarihe geçecek. Teröristler için artık tek bir yol var, ya teslim olacaklar ya da akıbetlerine razı olacaklar. 23 Ekim 2015'ten bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 10 bin 100'ü geçti" diye konuştu. 
 
BORA FÜZESİNİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Roketsan tarafından geliştirilen Bora füzesi  610 mm çaplı. Sistem, farklı marka ve modellerde araç, telsiz, güç sistemi, seyrüsefer sistemi gibi alt sistemlere sahip olacak şekilde kullanıcının lojistik altyapısı ve ihtiyaçlarına göre farklı versiyonlarda tasarlanabiliyor.