Bakan Şahin, Batman Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğü hizmet binası, sosyal tesisler ve lojmanlarının temel atma törenine katıldı.

Burada bir konuşma yapan Şahin, Batman'ın güzel insanlarına güvenlik ve insani açıdan hizmet etmek üzere çalışan güvenlik güçlerinin hizmetlerini daha iyi ve kaliteli ortamda verilmesine imkan sağlamak amacıyla bir kompleksin temelini attıklarını belirtti. Tesislerin başlandığı gibi planlı, düzgün ve hızlı bir şekilde yapılacağını, 2013 yılında açılışını gerçekleştireceklerini belirten Bakan Şahin, şöyle konuştu:

''Allah'a şükür Türkiye'de 21. yüzyılda artık, temeli atılıp da açılış bekleyen hiç bir yatırım kalmadı. Geçen yüzyılda temeli atılıp da inşaatını bekleyen garip yatırımlar da tek tek ele alındı. Yüzlercesi, binlercesi hizmete alındı. Artık temeli atılıp yapım bekleyen inşaat stoku tarih oldu. Pek çok şeyin tarih olduğu gibi 21. yüzyılda Türkiye ve biz millet olarak büyük başarılara imza attık, atarak yeni yüzyılı karşılamaya yaşamaya devam ediyoruz. Olayların ve gelişmelerin altında ezilmeden, gündemimizi kendimiz yaparak gündemin önüne geçerek hem ülkemizi yönetiyor hem ülkemizin güzelliklerini yaşıyor, hem de dünya ile entegre halinde, dünya ile birlikte hayatı geniş anlamda paylaşıyor ve geliştiriyoruz. Hayatı daha güzel kılmanın mücadelesini veriyoruz ve vermekteyiz.''

-''Güvenlik hizmetinde en önemli unsur millet''

Bakan Şahin, güvenlik hizmetlerinde önemli olan pek çok konu bulunduğunu, ancak en önemli unsurun millet olduğunu anlatarak, 75 milyonluk Türkiye'de yaşayan her insan, yayladaki çobanı, fabrikadaki işçisi, üniversitedeki profesörüyle herkesin bu hizmetin en önemli paydaşı, en önemli sahibi olduğunu dile getirdi.

''Yine bu hizmette rol alan polisimiz, jandarmamız, silahlı kuvvetlerimizin değerli mensupları bu arkadaşlarımız, güvenlik hizmetlerinin olmazsa olmazları ve çok önemli unsurlarıdır'' diyen Şahin, ''Arkadaşlarımızın moral, malzeme, motivasyon, çalışma mekanı, donanım, bilgi, birikim açısından en iyi seviyede olmaları gerekmektedir. Bu noktada devletimiz, hükümetimiz her zaman olduğu gibi imkanlarla milletin sağladığı imkanlarla elinden geleni esirgememe ilkesini hep hayata geçirmektedir'' diye konuştu.

Güvenlik güçlerinin donanım ve teknik açıdan güçlendirilirken, diğer taraftan çağa ve bilime adapta etmek bakımından büyük bir gayret ve değişim dönüşüm içerisinde olduğunu vurgulayan Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Polisimiz ve askerimiz dünyanın sayılı polisleri ve askerleri arasında yer almayı başarmıştır. Türk polisi ve askeri kendisiyle yarışır haldedir. Kendi kalitesine ve seviyesini aşmak için büyük bir çaba içerisindedir. Eğitim anlayışını geliştirerek dünyanın insan hakları ve demokratik değerlerini benimseme, hukuk ilkelerine göre görevini yapma bakımından dünyanın sayılı, nitelikli teşkilatları haline gelmişlerdir. Bu bakımdan polisimizin, silahlı kuvvetlerimizin gelmiş geçmiş bütün komuta kademesine ve tüm çalışanlarına bu anlayışı ülkemize kazandırdıkları için teşekkür etmek istiyorum.''

-''Yanlış istikamette gidenler oluyor, olabiliyor''

Türkiye'nin büyüyüp geliştiğini, Türk milletinin topyekun seferberlik halinde ülkeyi kalkındırmak ve ülke insanını mutlu ve huzurlu hale getirmek için elinden gelen her şeyi yaptığını, yapmaya devam edeceğini bildiren Şahin, herkes bir istikamette ve hedefe doğru çalışırken her ülkede olabildiği gibi birilerinin de ters istikamette çalışabildiğini ifade etti.

''Bedhah veya bedbaht bir kaderin peşinde koşabiliyor. Bilerek bilmeyerek, isteyerek istemeyerek, korkutularak kandırılarak, bir şekilde yanlış istikamette gidenler oluyor, olabiliyor. Bir tarafta da biz ülkemiz büyütmeye kalkındırmaya gayret ediyoruz. 1 her zaman 0,9'dan büyüktür. 1 her zaman yarımdan büyüktür. Bizim hedefimiz 1'i, 1,10, 1,20 ve 1,5'e doğru büyütmektir. Büyük daima iyidir ve güçlüdür. Büyüğe diş bileyenler, büyüğü kendine farklı bir hedef olarak görenlere o büyüğü küçültmek o 1'i 0,75'e yarıma indirmek için planlar yapabilirler, yapıyorlar. Senaryolar yazabilirler, yazıyorlar. Ama biz millet devlet olarak bunun farkında olmak durumundayız'' diyen Şahin, şöyle devam etti:

''Birliğimizi, bütünlüğümüz, varlığımızı, ülke ve millet olarak, imkan olarak azaltmak yerine çoğaltmanın hedefinde ve gayretinde olmalıyız. Oluyor muyuz? Oluyoruz. Her yerde herkes Batman, Diyarbakır, Hakkari, Edirne, Ardahan, Trabzon'da insanımız bu ülkenin değerini biliyor ve bu ülkede onurlu yurttaş olmanın farkında ve gururlu yaşamanın farkındalığında.

Tesis için yetkililere teşekkür ediyoruz. Batman milletvekili olan Maliye Bakanımızın Türkiye sevdası olduğu gibi Batman sevdası vardır. Ama kıskanmıyoruz. Batman'a yapılan yatırım Türkiye'ye yapılmıştır. Çünkü biz Batman, Samsun, Artvin, Ardahan, Muğla ile bütünüz, birliğimize, bütünlüğümüze, kardeşliğimize, ülkemize göz diken kim olursa olsun içeriden, dışarıdan karşısında sadece Batman'ı görse, Batman da onlara yeter. Ama bu ülke sevdasında Batman yalnız değil, bu ülke sevgisinde topyekun birlikteyiz beraberiz. İşçisiyle, mühendisiyle, müteahhidiyle çalışanlara başarılara diliyorum. Bu tesisin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.''

-Tesisler 24 milyon liraya mal olacak-

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar da günümüzde teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediğini, emniyet teşkilatı olarak da suçluların bir adım önünde stratejiler geliştirerek vatandaşa kaliteli hizmet sunmanın gayreti içinde olduklarını söyledi.

''Yapılan son kamuoyu araştırmalarında emniyet teşkilatının en güvenilir kurumlar arasında ilk sıralarda yerini alması, vatandaşlarımıza sunulan bu güvenlik hizmetlerinin takdir ettiklerinin en önemli göstergesidir'' diyen Kılıçlar, 24 milyon liraya mal olacak tesislerin temelini atacaklarını bildirdi.

Tesislerin 194 bin metrekare üzerinde 4 katlı hizmet binası, 200 daireli lojman, 25 metre kapalı, 100 metre açık poligon, operasyon ve eğitim binası, açık ve kapalı yüzme havuzu, misafirhane, helikopter pisti ve gözetleme kulelerinden oluştuğunu kaydeden Kılıçlar, emniyet mensuplarının göreve başlamadan ettikleri yemine bağlı kalarak suçla mücadelelerindeki çalışmalarına ilk günkü heyecanlarından hiç bir şey kaybetmeden devam ettiğini vurguladı.

Vatandaşa güven, terör örgütlerine korku salan özel hareket personelinin terör veya organize suç örgütlerine karşı azim ve kararlıkla mücadele ettiğini de anlatan Kılıçlar, TSK, jandarma özel birlikleri ve özel harekatın, kendilerinden bekleneni hakkıyla yerine getirdiklerini kaydetti.

Daha sonra tesislerin temeli törenle atıldı.