Bakan Soylu’nun mesajı şöyle;

            “Bir milletin kendi kaderini eline almak için ilk adımı attığı ve hatırasını gençliğine armağan ettiği özel bir günün 98. yıldönümünü hep birlikte idrak ediyoruz.
            Samsun Dil İskelesi’nin açıklarına demir atan Bandırma Vapuru’nun yolcuları yok olmanın eşiğine gelmiş bir ülkeyi yeniden ayağa kaldırmak için 19 Mayıs 1919’da ilk adımı atmış ve sadece bu topraklar üzerinde değil, dünya tarihinde de yeni bir dönemi başlatmıştır.
            Tıpkı o günlerde olduğu gibi sonrasında da bu topraklar üzerindeki bütün kritik düğümleri çözen, kararları veren, başka iradeler tarafından  çizilen rotaları elinin tersiyle iten  aziz milletimiz olmuştur. 19 Mayıs’ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması, işte bu iradenin ve bu anlayışın geleceğe taşınması anlamını taşımaktadır.
            Bu ülkenin gençleri yeri gelmiş, terörle mücadele etmiş; yeri gelmiş 15 Temmuz’da olduğu gibi devletine ve demokrasisine yönelen hainlere karşı tankların önünde durarak engel olmuş; yeri gelmiş oylarıyla kendi geleceklerine sahip çıkarak iradenin yine millette olduğunu bütün dünyaya haykırmışlardır.  
            Türkiye; çalışan, üreten,  enerjisini ve aklını vatanının hizmetine veren gençlerinin omuzlarında yükselecektir. Genç ve üretken nüfusuyla Türkiye, sadece bölgesinde değil dünyada da insanlık adına yeni ufuklar ve yeni başarılar ortaya koyacaktır.
            İçişleri Bakanlığı olarak geleceğimizi karartmaya yönelik her türlü faaliyetin önünde kararlılıkta mücadele etmekteyiz. Özellikle gençlerimizi hedef alan uyuşturucu ticaretiyle ve insan kaynağı temin etmek maksadıyla 12-13 yaşındaki çocukları dağlara kaçıran terör örgütlerinin bütün eylemleriyle mücadele etmek; ülkemizin geleceği adına üzerimize aldığımız bir sorumluluktur. Son 8 ayda gerçekleştirdiğimiz 20.024 uyuşturucu, 14.662 terör operasyonu; tutuklanan 6.230 uyuşturucu satıcısı ve etkisiz hale getirilen 1.595 terörist, bu konudaki kararlılığımızı ifade eden rakamlardan sadece birkaçıdır.
            Bizlere, bu kararlılığı, bu iradeyi aşılayan ilk adım, işte 19 Mayıs 1919’da atılan adımdır. Bu gücün kaynağı ise bu ülke için ortaya koyduğumuz her işimizde olduğu gibi, aziz milletimizdir.
            Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın bütün komutanlarını, kahramanlarını, en üst rütbelisinden cepheye mermi taşıyan o eli öpülesi analarımıza, iptidai fabrikalarda silah üreten yaşlılarımıza kadar bütün büyüklerimizi  rahmet ve şükranla anıyor; Yüce Milletimizin ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.''