61SAAT HABER SERVİSİ

Başbakan Yıldırım, Trabzon ve Rize’de ki programı çerçevesinde geldiği Trabzon’da Cuma Namazı sonrasında Atatürk Alanı Meydan Parkında vatandaşlara hitap etti. Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşması öncesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, memleketinde vatandaşlara hitap etti. Son aylarda yapılan terör operasyonlarına değinen Bakan Soylu, “Terör örgütünün kökünü kazıyana kadar mücadele edeceğiz diyor. Cumhurbaşkanımızın talimatı açıktır. Hükümetimiz kararlıdır. Büyükelçiye bir tavsiyemiz var. Yakında Kandil’in tepesine çöktüğümüzde gidip oraya da sahip çıksınlar. Yürekleri yetiyorsa. 

Hiç endişe etmeyin kıymetli hemşerilerimiz. Sayın Başbakanımız Ovit’e geçerken Trabzon’a uğrayalım, Cuma’yı Trabzonlu hemşerilerimizle kılalım. Bir selamlama yapalım dedi. Bugün şu muazzam tabloyu bir selamlama için oluşturdunuz. Minnettarız. Müteşekkiriz. Bilin ki bu ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakanı gecenin 02:00 - 04:00’a kadar çalışıyor. Bir taraftan yatırımları yapacağız. Bir taraftan terörün kökünü kazıyacağız. Hedeflere hep birlikte gideceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar dünyanın ilk 10 büyük devletinden biri olacağız. 

Hiç merak etmeyin onlar bizi yolumuzdan vazgeçiremeyecekler. Son 3 ayda terörle yapılan mücadelede ortaya koyulan kararlarla birlikte, ortaya koyulan mücadele aynen devam edecektir. Kim ne iktisadı varsa bulacağız ve hukukun önüne çıkaracağız gereğini yerine getireceğiz. Sizin ortaya koyduğunuz kararlılık azim bizim en büyük gücümüz ve kuvvetimizdir” dedi.