İÇİŞLERİ Bakanlığı'na atanan Süleyma Soylu, ilk yurtiçi gezisini Mardin'e yaptı. Mardin Valisi Mustafa Yaman'dan brifing alan Soylu, kentte çeşitli ziyaret ve temaslarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Mardin ile Kocaeli teşkilatları arasında yapılan 'Gönül Köprüsü' programı kapsamında bugün saat 17.00'de özel uçakla Mardin'e geldi. Bakan Soylu'ya havalimanında Vali Mustafa Yaman, AK Parti Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu, Ceyda Bölünmez Çankırı, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ve kamu kurum müdürleri ile parti üyeleri karşılandı. Bakan Soylu'nun kullanacağı güzergahlar başta olmak üzere havaalanı çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

İLK TALİMATI TRABZONSPOR FORMASI OLDU

Bakan Soylu, ilk ziyaretini yaptığı Mardin Valiliği'nde Trabzonspor forması giyen öğrenciler tarafından çiçekler ve protokol üyeleri ile polis mangası tarafından karşılandı. ,
Trabzonspor formasıını ile kendisini karşılayan öğrenciler ile biraraya gelen Soylu çocukların üzerinde formalarının eski olduğunu görünce danışmanı Erdem Sürmen'i yanına çağırarak " çocukların formaları eski, formaları yenileyelim, forması olmayanlarada forma verelim" talimatını verdi.

Öte yandan Bakan Soylu şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Mustafa Yaman'dan brifing alan Soylu, ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 
Bakan Soylu, İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ziyaretlerinin ardından il başkanları ve geçmiş dönem milletvekilleriyle istişare toplantısı yapacak. Bakan Soylu'nun gece de sivil toplum kuruluşları ve teşkilat üyeleriyle bir araya gelmesi bekleniyor.