61SAAT HABER SERVİSİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Trabzon Programının ikinci durağı olan bir oteldeki Sivil Toplu Kuruluşları ile Referandum İstişare Toplantısına katılım oldukça yoğundu. Trabzon’daki çok sayıdaki STK başkanının ve yöneticisinin katıldığı toplantıya ilçe belediye başkanları da katılım gösterirken, davetlilerin dikkatini protokol masası çekti. Masada Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yoktu. 

Siyasi pir program olduğu için ve aynı saatte resmi kurtuluş programı olduğu için  Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un katılmaması normal karşılanırken, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun programa davet edilmediği iddia edildi. Fakat programın ilerleyen saatlerinde gerçek ortaya çıktı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'da Trabzon'un kurtuluş programındaki konuşmaya katılmak için programa gecikmişti. Soylu'nun konuşmasının ortasında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu'da salona gelerek programa katılıp Soylu'nun konuşmasına alkışlayarak destek verdi. 

Bakan Soylu’nun konuşmaları zaman zaman alkışlarla ve destek tezahüratlarıyla kesildi. Soylu program ardından Cuma Namazı için Of ilçesine hareket edecek