İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa'nın Mudanya ilçesindeki Mütareke Binası önünde düzenlenen nokta mitingine katılarak, burada bir konuşmada yaptı.

Milleti ayrıştırmaya, bölmeye çalışanların bunu asla başaramayacaklarını belirten Soylu, geçmişte siyasi liderlere yapılanların Recep Tayyip Erdoğan'a da yapılmak istendiğini ancak halkın buna izin vermediğini ifade etti.

Bakan Soylu, "Rahmetli Özal'ı terbiye etmeye çalıştılar. Erbakan'a, Türkeş'e, Demirel'e yaptıkları gibi eğer siz fırsat verseydiniz, Recep Tayyip Erdoğan'a da aynı şeyi yapacaklardı." diye konuştu.

"PKK'nın adını bu ülkede bir daha anamayacaksınız"

Soylu, 7 Haziran 2015 genel seçimlerinden sonraki belirsizlik sürecinde PKK'nın fırsat kolladığına dikkati çekerek, "7 Haziran'da hükümet kurulamadı diye afra tafra yapanlar Türkiye'deki en ufak bir istikrarsızlığı kendileri için çıkış yolu olarak görenler o PKK'nın sözcüleri. Hadi bugün özerklik ilan edin de görelim sizi. Hadi bakalım." diye konuştu.

"Terörle ilgili en ufak bir endişeniz olmasın." diyen Soylu,sözlerine şöyle devam etti:

"Buradan ifade etmek istiyorum, PKK'nın adını bu ülkede bir daha anamayacaksınız. Evlatlarımız bugün Lice'deler. Kış, mış dinlemediler. Bine yakın sığınaklarına, inlerine girdik ve kışın onları hiçbir yerde durdurmadık. Kimse Türkiye Cumhuriyeti'nin gücüyle, milletin iradesiyle beraber bilek güreşine tutuşmasın. Bu millet adamı yere serer."

"Erdoğan'sız bu husumetleri, belaları aşamayız"

Bakan Soylu, ülkedeki husumetlerin ancak Recep Tayyip Erdoğan ile aşılabileceğine işaret ederek, "Ben sizin kardeşinizim. Bu ülkede Tayyip Erdoğan'sız bu husumetleri, belaları aşamayız. Buna emin olun, inanın. O teslim olmayan, milletiyle beraber olan, o milletiyle beraber adım atan anlayışından yoksun kaldık mı? Buna emin olun. Bana itimat edin ne olursunuz?" dedi.

"Türkiye zayıflık kaldırmaz"

Soylu, Bursa'nın Mudanya ilçesinde halka hitap ettikten sonra cuma namazını Hal mevkisindeki Tekke-i Cedit Camisi'nde kıldı. Namazın ardından Mudanya Belediyesi tarihi hal çarşısına geçen Soylu, bir kahvehanede vatandaşlarla çay içip, sohbet etti, Mudanya Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği'ne ziyarette bulundu. 

Türkiye'nin zafiyet kaldırmayacağını ifade eden Soylu, "Bunlar zafiyet aramaktadır. Türkiye zafiyet kaldırmaz. Bunlar zayıflık aramaktadır. Türkiye zayıflık kaldırmaz. Çünkü bu coğrafya bir zayıflık coğrafyası değildir. Burada ayaklarınızın üzerinde duracaksanız, birbirinize sıkı sıkı sarılacaksınız. Hafif bir boşluk bıraktığınızda bir zillet oluşturabilecek ve o zilleti bu milletin üzerine mahkum edebilecek, bu boşluğu doldurmaya talip olanlar çoktur. Biz boşluğu elbette bırakmayacağız. Sistemimizle dolduracağız. Güçlü liderimizle beraber de yolumuza devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

"Arkadaşlarımız Uludere'de 4 teröristi daha etkisiz hale getirdi"

Soylu, PKK ile mücadelenin milletin iradesine ve birliğine destek olarak yapıldığına işaret ederek, söyle konuştu:

"Bakın, şu anda arkadaşlarımız Şırnak Uludere'de 4 teröristi daha etkisiz hale getirdiler. Yani adım adım Türkiye'yi terörizmden temizlemek için gayret içindeler. Bu mücadele PKK'ya can suyu taşımakla yapılmaz. Bu mücadele milletin iradesine ve birliğine destek olarak yapılır. Siz siyaset yapabilirsiniz ama PKK ile aynı safta değil ve FETÖ ile aynı safta değil. Bunu milletimiz adına da kendisine bırakılan Cumhuriyet Halk Partisi adına da son derece yanlış buluyoruz ve tekrar değerlendirmesi gerektiğini en azından Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül veren vatandaşlarımızın bu konuda sözünü de doğruyu da tam olarak kestiremeyen Kılıçdaroğlu'ndan farklı bir yol ve yöntem izlemelerini temenni ediyoruz."