61SAAT HABER SERVİSİ - AK Parti Sürmene 6. Olağan Kongresi, bugün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla yapıldı. Büyük bir katılımla gerçekleşen kongreye Bakan Soylu’nun yanı sıra AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar  ve Salih Cora ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, Köprübaşı Belediye Başkanı Ahmet Tekke, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ile ilçe başkanları ve partililer katıldı. 


SÜRMENE’DE DE TEK LİSTE
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan kongrede Divan Başkanlığına AK Parti Trabzon İl Koordinatörü ve eski Zonguldak Milletvekili Trabzonlu olan Polat Türkmen seçildi.  
Hüseyin Azizoğlu’nun adaylığında tek liste ile gidilen kongre daha sonra gelen mesajların okunması ile devam ederken ardından ise protokol konuşmalarına geçildi. 


3 DÖNEM KURALINA TAKILDI
Kongrede ilk olarak mevcut ilçe başkanı Aydın Bayraktar konuştu. 3 dönem kuralına takılarak yeniden aday olamayan Bayraktar, “AK Parti’de 5 yıl belediye meclis üyeliği 3 dönemde ilçe başkanlığında bulundum. Şimdi başka bir arkadaşa devrediyorum. Bir takım arkadaşlarımın işini gördüğümde oldu, göremediğim de oldu. Herkes hakkını helal etsin. Art niyetli tutum içinde olmadım. Ben burada bir davanın nefesi olarak bulundum. Değişik entrikalar içinde olmadım. Bazen beni iyi anlamayan arkadaşlarımda olmuştur, onlarda daha sonra inşallah anlayacaktır. Partimi eleştirmedim, partime zarar verecek söylem ve hareketler içinde asla olmadım” dedi. 


CORA: 2019’A ŞİMDİDEN HAZIRLANACAĞIZ
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Biz sayın bakanımızın önderliğinde, Trazon’umuza ve Trabzon ilçelerine her türlü hizmeti getirme noktasında gayret ediyoruz. Birlik ve beraberlik bir çok sorunun üstünden gelmemizi sağlıyor. Birlik ve beraberliği daim kılmalıyız. Önümüzde 2019 seçimleri var. 2019’da yüzde 50 art 1’i yakalamak zorundayız. Geçmişte olduğu gibi vatandaşlarımız ile aramızda ki gönül bağını daha güçlü bir şekilde tesis etmemiz gerekiyor. 2019’a şimdiden hazırlanacağız. Bu kongre çok önemlidir. Bu kongrenin sonrasında gece gündüz demeden tüm seçmene ulaşmamız gerekiyor” dedi. 


HARARETLİ KONUŞMALARIMIZ OLDU
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, “Bu bizim 10’uncu kongremiz. Kongrelerimiz şölen havasında geçiyor. İlçe Başkanımız 3 dönem partimize hizmet etti. Ekibiyle birlikte çok ciddi çalışmalar yaptı. Zaman zaman hararetli konuşmalarımızda oldu. Şimdi bayrağı devrediyorlar. Ben kendilerine teşkilatım adına teşekkür ediyorum ama bundan sonra birlikte olduğumuzu hatırlatmak istiyorum. Önümüzde çok önemli bir sınav var. Mart ayı gibi kongrelerimizi tamamlamış olacağız. 1,5 yıl gibi dönem olacak. Teşkilatımızla birlikte gayretlerimizi sürdüreceğiz. Bütün kongreleri sayın Bakanımızın katılacağını söyledi. Ben İçişleri Bakanımıza bu yoğun dönemde bizle birlikte oldukları için teşekkür ediyorum. Ayşe Sula ve Muhammet Balta Milletvekillerimiz başka illerde koordinatörlük görevleri var. Onlar bizle olamadılar” dedi. 


İŞTE KOMUTAN İŞTE ORDU
“İşte komutan işte ordu” sloganları ile kürsüye çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, kongrede özetle şu şekilde konuştu: 
“Siyasette hizmet etmek, vatandaşımızın halkımızın derdine derman olmaya çalışmak, onu dinlemek memleketin büyük meselelerine yürüyüşüne, ülkemizin attığı adımlara istikametine, selametine destek olmak, bir bütünün parçası olmayı şerefiyle beraber taşımak, dünyanın meselelerine aynı anlayış perspektiften bakabilmek, ilçenin yoluyla, suyuyla, hastasıyla, alt yapısı ile uğramak bunlar kolay işler değildir. Hele bunu 3 dönem üst üste yapmak kolay iş değil, zor iştir. 
Burada sadece bir kongre yapıp ilçe başkanı bayrak değiştirmesi gerçekleştirmiyoruz. Burada bir onuru, haysiyeti, şerefi, önemli bir şekilde bu millete hizmetkarlığın anlayışını hep birlikte gerçekleştirmeye çalışıyoruz. 


KARADENİZ BÖLGESİNDE Kİ TERÖR OLAYLARI… 
Karadeniz bölgemiz ile ilgili Türkiye’nin en güvenli sorunsuz bölgesi. Bunu çekemeyen üst akıl bir şeyler yapmaya çalışıyor. 2 gün önce mülteci botu battı. Toplam 22 insan hayatını kaybetti. Karadeniz’de normalde mülteci kaçakçılığı diye bir mesele olmamıştır. 13 Ağustos’tan itibaren kaçakçılık hadiseleri gelmeye başladı. Toplam 1071 kişi yakalandı. 1 ay içinde her hangi bir kaçakçılık olmayan Karadeniz’de 1071 kişi.. Tıpkı bunun gibi hiç olmayan işler… Eren Bülbül evladımızın şehadeti, ondan önce 3 polisimizin şehadeti Maçka ilçemizde olan saldırı… Türkiye’de her yeri sorunlu göstermek istemektedirler. Türkiye bugün çok çetin mücadele içnide. PKK, FETÖ, DAEŞ ile ciddi mücadele ortaya koyuyoruz. 

BÜYÜMEMİZDEN ZENGİNLEŞMEMİZDEN RAHATSIZLAR
Hepsini yaparken ekonomimiz büyüyor, işsizlik azalıyor, ihracat çıktı. Bütün bunlar dünyanın bir çok köşesini rahatsız etmekte. Türkiye’nin güçlü olmasını istememektedirler. Türkiye’nin kendi içinde ki birliğinden başarısından rahatsız olmaktadırlar. Büyümemizden, zenginleşmemizden rahatsız olmaktadırlar. Onlar bizim nereden güç aldığımızı biliyorlar. Bu milletin güçlü olduğunda neler yapabileceklerini biliyorlar. Osmanlı’yı, Osmanlı yapanın kılıç değil, iman ve birlik olduğunu biliyorlar. Bir taraftan terörle mücadelemize, kardeşliğimize ve kültürümüze saldırıyorlar. Recep Tayyip Erdoğan’ı, AK Parti’yi bunun için kabul edemiyorlar, saldırıyorlar. 


EŞİNİN ŞEHİT DÜŞTÜĞÜ YERDE, NÖBET TUTMAYA BAŞLADI… 
Dün yep yeni hadise ile karşılaştım. Ağrı’da 1,5 yıl önce Uzman Çavuş Şehit oldu.. “Hanımı belki Uzan Çavuş olamam” dedi “ama bana müsaade ederseniz korucu olmak istiyorum” dedi. Eşinin bıraktığı bayrağı elinde göndere doğru taşıyabilecek cesareti göstermek istiyorum. “Beni bundan alı koymayın” Dün eşinin şehit olduğu yerde, eşinin arkadaşları ile beraber nöbet tutmaya başladı. Hani 17-25 Aralık, 6-7 Aralık, 15 Temmuz diyorlar ya onlar hiç biri bu asil milleti tanımıyor…  Biz Şenay Aybüke öğretmen, biraz önce anlattığı korucu kardeşimizle şunu anlatmak istiyoruz, “Biz bir ölür bin diriliriz” 


KUZEY IRAK’TA YAPILACAK REFERANDUM… 
Etrafımıza başka bir haini oluşturmaya çalışıyorlar. 15 Temmuz’u başaramadılar. Türkiye’yi istila edemediler. Ve Türkiye’nin büyümesini de engelleyemediler. Enerjiden, turizme kadar her alanda büyümemiz devam ediyorlar. Bu sefer başka bir oyun başka bir tezgahı senaryoya koymayaçalıştılar. Irak’ın Kuzey’inde burada referandum yapıp Türkiye’nin huzurunu bozabilir miyiz diye bir anlayışı ortaya koymaya çalıştılar. Bunu sağlayanlara, bu akılları verenlere, sonra kenara çekilip şöyle mi yapsak böyle mi yapsak diyorlar… Bu senaryoları kuranlara Sürmene’den sesleniyorum: Be akılsızlar bugüne kadar yaptığınız her şey Türkiye’yi zayıflatmadı. Bu coğrafyada Türkiye’nin hakimiyetini engelleyemeyeceksiniz… “
 

KILIÇ HEDİYE EDİLDİ

Düzenlenen kongre sonunda Bakan Soylu'ya kılıç hediye edildi. Kılıçtan gözlerini alamayan Bakan Soylu hediye için teşekkür etti.