MİLLİYETÇİ Hareket Partisi İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya 19’uncu Dönem Polis Özel Harekât başvurularının açıklaması için mektup gönderdi.

GELECEKLERİNE YÖN ÇİZEMİYORLAR

Milletvekili Yönter Bakan Soylu’ya yazdığı mektupta kendisine gelen yoğun talepler ve personel açığını belirterek alımların biran önce açıklanması yönünde taleplerini dile getirdi. Yönter “Malumunuz olduğu üzere 19’uncu Dönem POMEM alım süreci 2 Kasım 2016’da online başvurularıyla başlamış. Yapılan spor mülakatlarının ardından 27 Şubat 2017’de başlayan sözlü mülakatlarla 28 Mart 2017’de sona ermiştir. Binlerce Polis Özel Harekât adayı 7’nci ayına giren alım sürecinin sonuçlanmasını istemektedir. Her gün ülkemizin dört bir yanından binlerce mesaj almaktayım. Sonuçların açıklanmaması nedeniyle pek çok PÖH adayı başka işlere başvuru yapamamakta, geleceğine yön çizememektedir.” dedi.

İVEDİLİKLE AÇIKLANSIN

Mektupta Bakan Soylu’ya seslenen Yönter “Tarafıma ulaşan yoğun talepler nedeniyle 19’uncu dönem POMEM(PÖH) alım sonuçlarının ivedilikle açıklanması ve bundan sonraki POMEM alım kriterlerinin eğitim, yaş, cinsiyet ve KPSS puanı gibi konularda esneklik yapılmasına yönelik çalışmaların yapılması hususunda gereğini bilgilerine arz ederim.” ifadelerini kullandı. Daha öncede Bakan Soylu’ya mülakat tarihleri için mektup yazan Yönter’in mektubuna karşılık bir gün sonra mülakat tarihleri açıklanmıştı.