Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Antalya'da gazetecilerin Balyoz davasının sonuçlanmasına ilişkin sorusu üzerine, "Bırakın balyozu, çekici. Benim işim amelelik. Yargı hukukçuların, hakimlerin işi." dedi. Darbeye teşebbüs edenlerin yargılanmasını 'demokrasisi işleyen ülke' olarak değerlendiren Yıldırım, "Demokrasinin işlediği ülke modern ülkedir." ifadesini kullandı.


Antalya'nın Konyaaltı Sahili'nde yapımı devam Balıkçı Barınağı'nda incelemelerde bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, AK Parti Antalya milletvekilleri Mevlüt Çavuşoğlu, Menderes Türel, Sadık Badak, Hüseyin Samani ve Gökçen Özdoğan Enç ile Deniz Ticaret Odası Başkanı Ahmet Erol eşlik etti.


586 tekne kapasiteli balıkçı barınağının 2013'ün Mayıs ayında tamamlanacağını açıklayan Binali Yıldırım, gün içerisinde temeli atılacak Batı Çevre Yolu'nun da Antalyalıları daha fazla bekletmek istemedikleri için istimlak bedellerini Karayolları'nın üstlendiğini ve EXPO 2016 Antalya öncesinde tamamlanacağını açıkladı.


Gazetecilerin Balyoz davasının sonuçlanmasına ilişkin sorusunu da cevaplayan Bakan Binali Yıldırım, şunları söyledi: "Bırakın balyozu çekici. Bizim işlerimiz ile ilgili soru varsa tercih ederim. Benim işim amelelik. Yargı işi hukukçuların, hakimlerin işi. Ama demokrasi hepimize lazım, hukuk devleti hepimize lazım. Hepimizin arzusu ülkede herkesin güven duyacağı bir yargı sistemi, hukukun üstünlüğünü esas alan, demokrasinin işlediği başka demokrasi dışı girişimlerin rağbet görmediği bir Türkiye. Herhalde yapılmak istenen de bununla sınırlı olmalı. O yüzden Türkiye artık 'ben yaptım oldu, ben yaparım hesap da vermem' denilen dönemleri geride bırakıyor. Makamınız, mevkiniz, hüviyetiniz, gücünüz ne olursa olsun, millet adına iş yapıyorsanız, kamu gücü kullanıyorsanız mutlaka hesap verecekseniz. Eğer bunu başarırsa Türkiye, demokrasinin tam işlediği hukuk devletinin yerleştiği, modern kalkınmış bir ülke olur."


Bakan Yıldırım, davaları özel bir değerlendirmeye lüzum görmediğini ifade ederek, şöyle devam etti: "Yargıçlar önlerindeki dosyaya göre, delillere göre, tanıklara göre karara varmıştır. Ama unutulmamalıdır ki yargı süreci halen devam etmektedir. Mutlaka müşteki olanlar üst yargıda haklarını arayacaklardır. Hepimizin millet olarak arzu ettiği en önemli şey dava süreçlerinin uzamaması, tutukluluk sürelerinin hükme dönüşmemesidir. Bu da yargıdaki iş yükünün azaltılması ile mümkün."


Bakan Yıldırım'ın, bu değerlendirmesinin ardından, "Bu arada kapsamlı bir yargı değerlendirmesi yaptık. İşimiz değil dedik ama..." sözleri salondakileri güldürdü.


Yeni çıkacak Büyükşehir Yasası ile Karayolları çalışanların büyük şehirlerde işsiz kalacakları yönündeki iddiaları cevaplayan Yıldırım, bu iddianın tamamen bilgi eksikliğinden kaynaklandığını söyledi. Bakan Binali Yıldırım, "Hiç kimsenin işini kaybetmeyeceği gibi daha fazla istihdam olacağını söylersek yanlış olmaz. Şu anda biz 4 bine yakın şantiyemizde 360 binden fala insan istihdam ediyoruz. Bu kadar insana doğrudan veya dolaylı iş sağlıyoruz. Aileleri ile birlikte bu bir milyon insandır." açıklamasında bulundu.