Açıklamasından satırbaşları...

Bildiğiniz gibi İnsan Hakları Kurumu kuruyoruz. Ve Akreditasyon Kanunu'nda değişiklikler yapılacak.

Sağlık Bakanlığımız Recep Akdağ üreme sağlığı ile ilgili sunum yaptı. Çok kapsamlı tartışmaya çok açık bir sunum oldu. Henüz tasarı haline gelmedi. Yeni yasama dönemi başlayana kadar çalışmalarla olgunlaştırılması ve tasarı haline getirilmesi tavsiye edildi.

Uçak enkazı ile ilgili konular son gelişmeler görüşüldü.

Amerika'nın ve Rusya'nın önemli isimleri ellerindeki bilgiyi paylaştılar. Şüphesiz bizim yaşadığımız bir olay var. Uçağımız düşürüldü. En sonunda pilotlarımızın naaşları çıkarıldı. Bu konuda yazılı açıklamarla birbirini teyit edilen konular çıktı. Nautilus tarafından uçak tespit edildi, iki pilotlarımız ve enkaz parçaları çıkarıldı. Henüz uçak enkazının yüzde 10'u bile bulamayacak kadar parçaları çıkarıldı. Nautilus'un oradan bir şekilde ayrılması gerekti. Bundan sonraki arama çalışmaları eksiksiz bir şekilde devam edecektir. Neutilus'un yerinden ayrılmasıyla başka imkanlar arandı. Amerika'nın Fenix firmasıyla anlaşılmıştır. Bundan böyle TCG İnebolu gemisi aramayı yapacaktır. bu gemide kullanılacak alet teçhizat Fenix firmasından temin edilecektir.

Eğer uçak enkazının tamamı çıkarılabilirse nasıl vurulduğu gibi sorular ortaya çıkacaktır. Bugüne kadar elimizdeki bilgilerle bizim Türkiye olarak tezlerimizi nakseden bir gelişmeye rastlanmamıştır.

Elektromanyetikle ilgili düşürüldüğü iddialar spekülasyondur. Her gün her gazetede bir takım varsayımlar bulunmaktadır. Şu an yeni bir bilgi bulunmamaktadır.

BDP miting için valilikten izin istemiştir. Valilik de yaptığı incelemelerle uygun bulmamıştır. Fakat buna rağmen BDP'nin genel başkanı milletvekilleri valiliğin kararını tanımayacaklarını açıklayarak herkesi buna davet etmiştir. Yaptıkları açıkça suçtur. Güvenlik kuvvetleri de yetkilerini kullanmak zorunda kalmıştır. Valiliğin kararının ardından BDP yargıya gitmemiştir. Valilik de açıkladığı gibi aramalarda silahlar bulunmuştur. Valilik elindeki yetkiyi kullanmıştır.

Türkiye bir hukuk devletiyse siyasi partinin buna uyması gerekirdi. Bir bakanın valinin yetkisina müdahale etmesi mümkün değil.