Olay, Cumhuriyet Mahallesi Tenekeli mevkiindeki Karınca deresinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Baran Balgülsüm (7) ve arkadaşı Okan Soygezer (6) saat 14.00 sıralarında serinlemek için Karınca deresine girdi. Bir anda derinleşen dere içinde ayağı kayan Baran, yanındaki Okan’dan destek almak istedi, ancak iki çocuk suda kayboldu.

Çocukların suda kaybolması üzerine polise haber verildi. Polis ve sağlık ekiplerinin yanı sıra amatör dalgıçlar da bölgeye geldi. Bir yandan vatandaşlar ve amatör dalgıçlar dere dibini tararken, diğer yandan Burhaniye Belediyesine ait iş makineleri çocukların kaybolduğu alandaki suyun seviyesi düşürmeye çalıştı. Su seviyesi yaklaşık 1 metre düşerken, amatör dalgıçlar ve vatandaşlar el ele tutuşarak suyun tabanını ayaklarıyla kontrol ederken saat 17.00 sırasında Baran Balgülsüm’ün cesedine ulaşıldı. Daha sonra Altınoluk’tan gelen 3 kişilik dalış ekibi tüplerle suya dalarak aramalarını sürdürdü.

Bu arada Balıkesir Valiliği İl Afet ve Acil Kurtarma Yardım Müdürlüğünden 4 kişiden oluşan su altı ekibi de bölgeye ulaştı. 7 kişilik balık adamdan oluşan ekip, bulanık sularda diğer çocuğu aramaya devam etti. Saat 19.30 sıralarında da Okan Soygezer’in cansız bedeni sudan çıkarıldı.

Derede boğulan çocukların cesetleri, ambulansla Burhaniye Devlet Hastanesi’ne götürülerek morga kondu.

Yaklaşık 4 buçuk saat süren arama kurtarma çalışmaları süresince olay yerinde Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz ve Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova gelişmeleri dakika dakika yakından takip etti.

Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz, 2 çocuğun derede kaybolduğunu, üzüntülü olduklarını söyledi.

Polis iki çocuğun boğulmasıyla sonuçlanan olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.