Balyoz Davasında, ceza alanların arasında Trabzonlu komutanlar da var. Trabzonlu komutanlar arasında sadece 16 yıl ceza alan Yarbay Yunus Nadi Erkut hakkındaki karar bozularak tahliyesine karar verildi.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Balyoz Darbe Planı hakkındaki temyiz kararını açıkladı. Mahkeme heyeti 237 kişi hakkındaki mahkumiyet kararını onayladı. 36 sanığın tahliyesini onaylayan mahkeme heyeti 88 sanığın da verilen cezaların bozulmasını istedi. Balyoz Davası’nda hüküm giyen Trabzonlu komutanlardan Maçkalı olan 1.Ordu eski Komutanı Orgeneral Çetin Doğan, Tonyalı olan Koramiral Deniz Cora, Beşikdüzü doğumlu Kurmay Albay Mustafa Önsel ve Yarbay Yunus Nadi Erkut, Akçaabatlı olan Koramiral Abdullah Can Erenoğlu ve Sürmeneli olduğunu bildiğimiz Tuğgeneral İzzet Ocak la ilgili kararlar da belli oldu.

ERKUT’A TAHLİYE

Mahkeme heyeti ayrıca aralarında 16 yıl ceza alan Yarbay Yunus Nadi Erkut’un da bulunduğu 63 sanık içinde anlaşma suçu kapsamında kalması nedeni ile haklarında 5237 sayılı TCK'nın 316/2. ve Cmk'nın 223/4-a maddeleri gereğince "ceza verilmesine yer olmadığına" karar verilmesi gerektiği ile bozulmasına bu 63 kişinden tutuklu varsa tahliyelerine, hakkında yakalama kararı olanlarında aranmaktan vazgeçilmesini istedi.

CEZASI ONANANLAR

9. Ceza Dairesi'nin cezasını onadığı 237 sanıktan bazılarının isimleri ise şöyle: Emekli Orgeneral Çetin Doğan (20 yıl), emekli Tuğgeneral Abdullah Can Erenoğlu (18 yıl), Deniz Cora (18 yıl), İzzet Ocak (18 yıl), Mustafa Önsel (18 yıl).

EYLEMLER SÜRECEK

Öte yandan Balyoz Davası’nda ceza alan komutanlarla ilgili Beşikdüzü İlçesi’nde yapılan sessiz çığlık eylemlerinin devam edeceği bildirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan İdris Cinel, “Kararın ayrıntılı şekline henüz ulaşamadık. Bir arkadaşımız Yargıtay duruşmasına katıldı. Gelmesini bekliyoruz. Muhtemelen yarın saat 13.00’te Beşikdüzü’nde yine bir eylem gerçekleştirip kararlara karşı tepkimizi dile getireceğiz” dedi.