Balyoz darbe davasında kararın açıklanması, Yunan medyasında geniş yer aldı. Türk yargısının kararını öven gazeteler, ‘Türkiye'deki güçlü ordu düzenine yargı tarafından çok güçlü bir yumruk indirildiği' yorumunda bulunurken, haber sitelerine bırakılan çok sayıda yorumda ise ‘Aferin komşuya!' ifadeleri kullanıldı.

Balyoz davasının sonucuna geniş yer veren Yunanistan'ın saygın gazetelerinden Kathimerini, haberi ilk sayfadan ve fotoğraflı şekilde gördü. ‘Türkiye'deki güçlü ordu düzenine yargı tarafından çok güçlü bir yumruk indirildiği' yorumunda bulunan gazete, ‘ Türkiye'de mahkemenin Balyoz darbe davasında balyozu indirdiğini' yazdı.

“Balyoz'a ağır ceza” başlıklı haberinde ise Ethnos, Yunanistan ve Türkiye arasında savaş çıkarma ve darbe yapmayı amaçlayan Balyoz davasında, ‘yargı baltasının Türk komutanlara ağır bir darbe vurduğu' yorumunda bulundu. Ceza alan isimlere yer veren gazete, ceza alanların ailelerinin dava sonucunu öfke ile karşıladıklarına ve bazı kişilerin bayıldıklarına değindi. Gazete, mahkemenin dava teşebbüsü için 15-20 yıl arasında ceza kestiğini vurguladı.

Ta Nea, “Balyoz'la ilişkili askerlere ağır ceza” başlıklı haberinde, Türk yargısının darbe yapmayı amaçlayan 3 üst düzey komutana ağır müebbet hapis cezası verdiğini yazdı. Verilen cezalara ayrıntılı şekilde yer veren gazete, Yunanistan ve Türkiye arasında sıcak çatışma çıkarmayı da içeren darbe planının, hükümeti yıkmayı amaçladığını yazdı.

Balyoz darbe davasının sonuçlanmasına ilişkin haber, Yunan haber ve gazetelerin internet sitelerinde en çok okunan haberler arasında yer aldı. Televizyonlar da gelişmeye geniş yer ayırdı. İnternete bırakılan yorumlarda, Türkiye'nin büyük bir iş başardığı vurgulandı ve örnek olacak şekilde başka çağda yaşayan yan devlet oluşumlarını ciddiyet içerisinde hapse gönderildiği belirtildi. Yunan politikacılara bu konunun iyi bir örnek teşkil etmesini isteyen okurlar, Yunanistan'ın kaynaklarını sömüren iş çevreleri ile ekonomik krize sebebiyet verenlerin de benzer şekilde hapse gönderilmesi gerektiğine dikkat çekti. Yorumlarda, “Aferin komşuya!” ifadeleri de yer aldı.