Irak'ın en büyük ikinci kenti Musul'un batısında yer alan Sincar kasabasında geçen hafta Peşmerge güçleri ile çatışan PKK'lılar, bölgeye ağır silahlar sevk ediyor.

Silah sevkiyatını, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Sincar Askeri Sorumlusu Serbest Lezgin açıkladı.

Anadolu Ajansı'na konuşan Lezgin, terör örgütü PKK'nın Peşmerge'ye saldırmak için büyük bir hazırlık içinde olduğunu söyledi.

Lezgin, "Yapılan hazırlıklara bakılırsa, PKK'nın büyük bir saldırı planı yaptığı ortaya çıkıyor. Elimizdeki bilgilere göre PKK, Şengal'de provokasyon ve kargaşa çıkarmak için yaklaşık bin ila bin 500 militan konuşlandırmış durumda" dedi.

KDP sorumlusu, yeni bir çatışma çıkması ihtimaline vurgu yaparak sorumlunun PKK olacağını aktardı: "Eğer PKK, saldırıp çatışma çıkarma konusunda ısrar ederse o zaman Peşmerge de cevabını verecektir" diye konuştu.

Suriye sınırına yakın bir noktada bulunan Sincar, çoğunlukla Yezidilerin yaşadığı bir bölge. Terör örgütü IŞİD'in işgali sonrası büyük dramların yaşandığı bölgede daha sonra militanlar Sincar'dan çıkarıldı. Operasyonda rol alan PKK, daha sonra bölgeyi terk etmedi ve teröristlerini Sincar'a yığdı.

Geçen hafta meydana gelen çatışmada yedi terörist Suriyeli Peşmergeler tarafından öldürülmüş, 20 kadarı da yaralanmıştı.

Barzani yönetimi, PKK'lıların bölgeden kesinlikle ayrılmasını istiyor. Ankara ve Erbil yönetimleri, bu konuda aynı pozisyonda bulunuyor.