Ak Parti Grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım, grup toplantısında Kurban Bayramı tatili ile ilgili de son noktayı koydu . Başbakan, "Kurban Bayramı'nda tatil 9 gün olacak" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım Ak Parti grubunda konuşuyor... Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından notlar:

Yakamızdaki çiçeğin anlamı, bundan 21 yıl önce Srebrenitsa Katliamı yaşandı. Bugün yakamıza takılan bu çiçekle şunu hatırlatıyor. Boşnak anneleri unutulmasın, Srebrenitsa unutulmasın diye, her yıl 11 Temmuz'da bu insanlık ayıbını dünyaya hatırlatmak için takıldı. Bosna'nın bilge kralı İzzetbegoviç ne yaparsanız yapın soykırmı unutmayın unutturmayın dedi.

Srebrenitsa Katliamı, en büyük insanlık dramıdır. Bunları hatırlayacağız. Dün Bosna'da yaşananlar bugün Suriye'de yaşanıyor.

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ'NDEN 9 GÜNDE 1 MİLYONDAN FAZLA VATANDAŞ YARARLANDI

Bayramdan önce Osmangazi Köprüsü'nü açtık. 9 günde 1 milyondan fazla vatandaş bu konfordan yararlandı. Köprü hem hayat kurtardı, hem zaman kurtardı.

Bakanlar Kurulu'nu millete açtık. Milletimiz canlı yayında ne konuşuluyor bunu izleme fırsatı buldu.

Bu mlleti tanımayanlar bir kez daha anladı. Atatürk Havalimanı tarihinin rekor uçuşunu gerçekleştirdi.

Brüksel'deki saldırıdan sonra havalimanı 10 gün açılmadı. Türkiye'de aynı gece her şey normale döndü.


HEM RUSYA HEM DE İSRAİLLE İLİŞKİLERİMİZ DÜZELDİ

Hükümet programını açıklarken söyledik. Komşularımızla aramızı düzelteceğiz dedik ve hem Rusya ile hem Suriye ile ilişkilerimiz açısından önemli adımlar attık.

İsrail mutabakatıyla ilgili ileri geri laf edenler var. Eğer Gazze'de perişanlık içinde dünyaya kapalı yaşayan kardeşlerimize faydamız olacaksa mutabakata varız.

MUTABAKAT BU HAFTA MECLİS'TE

Gazzeli vatandaşlarımıza bir faydamız olacaksa tabii ki mutabakat yapabiliriz. 3 şartımız vardı. ilk şartımız Mavi Marmara nedeniyle özür dilenmesiydi.. Bu şartımız gerçekleşti. ikinci şartımız Mavi Marmara mağdurlarına tazminat ödenmesiydi. Bu şartımız da gerçekleşti. Diğer şartımız da Gazze'deki abluka ile ilgiliydi. Çok çetin mücadeleler neticesinde bu şartımız da gerçekleşti. Mutabakat ilk semeresini bayram sevinci olarak Gazze'de gösterdi.

Bu mutabakat bu hafta meclise gelecek. İsrail ile uzun zamandan beri var olan anlaşmazlıklar da bir ölçüde normalleşmiş olacak. Bundan sonra bölgede dostluklarla bölgenin gelişmesi sağlanacaktır.

Bu anlaşma İsraille sınırlı kalmayacak bölge ülkeleri ile daha sağlam ilişkiler kuracağız, dostluklarımızı artırmaya devam edeceğiz. Keza Rusya ile süren anlaşmazlık da sona ermiş ve ilişkilerimiz normale dönmüştür. Ve süratle turizm alanında iş birliklerine gidilmiştir.

(Sabah)