Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Ankara 6. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Önce kongre salonu dışındaki vatandaşlara hitap eden Yıldırım şunları söyledi: "Terörle mücadelemiz amansız bir şekilde devam ediyor. Bugün, aslanlarımız, kahramanlarımız, Mehmetlerimiz Afrin'de destan yazıyor. Yurt içinde, yurt dışında terörü tamamen bitirinceye kadar bu operasyon devam edecek, kim ne derse desin. 1 terörist dahi kalmayacak. Eğer gitmek gerekiyorsa hep beraber gideriz. Ancak, Mehmedimiz, kahramanlarımız şimdi orada ne gerekiyorsa yapıyorlar." Daha sonra kongre salonun geçen Yıldırım'ın konuşmasının satır başları şöyle:

 VESAYET ODAKLARINI TEK TEK ORTADAN KALDIRDIK

Ankara geleceğimizin de şehridir. Mustafa Kemal Paşa'nın şehri, başkent Ankara'dan öncelikle Afrin'de destan yazan Mehmetleri selamlıyorum. AK Parti kalkınmanın adıdır. AK Parti denince hizmet akla gelir.
Emek ve gayret bizimdir, başarı millete aittir. Bizler bu aziz milletin hizmetkarıyız. AK Parti siyaseti toplumsal kardeşliğin, barışın teminatıdır. 16 yıl boyunca demokrasi, adalet zeminini daha da sağlamlaştırdık. Vesayet odaklarını tek tek ortadan kaldırdık. 81 ilimize hizmet götürdük. 81 milyon vatandaşımızın gönlüne taht kurduk. Yolları böldük, hayatları birleştirdik, milleti birleştirdik, ülkeyi birleştirdik. Yolları böleriz de ülkeyi böldürtmeyiz. Darbe girişimlerini gördük ama yılmadık, korkmadı. Sevdamızı, mevzimizi asla terk etmedik. 
BANA OSMANLI TOKADINI SORDULAR...

Bana Osmanlı tokadını sordular. Cumhurbaşkanınız osmanlı tokadını kime atacak dediler. Dedim gidin bakın Afrin'e Zeytin Dalı'na Osmanlı tokadını kimin yediğini görürsünüz.