Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TFF’nin Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri açılışında konuştu.

TERİM'LE OLAN ANISINDAN BAHSETTİ

Açılış töreninde söz alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Adını bu tesislere verdiğimiz 2008 yılında vefat eden Hasan Doğan kardeşimi rahmetle anıyorum. Sadece 450 günde bu büyük tesisi yaptık. Milli Takımlar adeta göçebe hayatı vardı. Şu anda milli takımın dört dörtlük bir tesisi var. İlavelerle 4-5'lik 4-6'lık olacak. Bir keresesinde Fatih Hoca'yla sohbet ediyorduk. Olimpiyat stadıyla ilgili bir temennisi olmuştu. Bunlardan biri federasyonun yönetim binasının oraya taşınmasıydı.Ben de neden olamsın demiştim. Kalelerin şöyle bir yer değişmesi ve açık tribünlerin kapatılması idi. Buradaki anlayış beni büyülemişti. Tasarruf ve tasarrufla beraber bu işi daha verimli kullanma. Tüm bunların yanında neden sığıntı gibi kamp yapalım. Güçlü mekan güçlü insanlar doğurur. Bu tip tesislere ihtiyacımız var." dedi.

"ORADA KİMLER VAR TÜRKİYE YOK"

Dünya Kupası'nı seyrederken biz neden yokuz diye zaman zaman üzülüyoruz." diyen Erdoğan, "Kimler kimler orada ama biz yokuz. Bizi olumsuz istikamette etkiliyor. 77 milyonluk nufusumuzla neden orada yokuz. Türkiye olarak mili takımımızla bizler bu dünya kupasına katılmayı gerçekten çok arzu ederdik ama olmadı.Şimdi önümüzde Avrupa Kupası var. İnşallah oraya katılır ve yerini taçlandırarak alır." ifadelerini kullandı.

"BAŞAKŞEHİR STADININ AÇILIŞINI YAPACAĞIZ"

Erdoğan, "12 yıllık iktidar dönemimizde gerek futbolda gerek sporun diğer branşlarında küçük, büyük bir çok yatırımlar yaptık. Şu anda inşaatı devam eden tesisler var ve hemen hemen Süper Lig'de hiçbir takımın kaliteden uzak olmasın. İnşallah yakında Başakşehir'in açılışını yapacağız. Sürprizler yaşayacağız." dedi.

"TRİBÜNLERİN DİLİ BU MİLLETE YAKIŞMIYOR"

"Tribünlerin dili bu millete yakışmıyor." diyen Başbakan, "Bizi hüzünlendiren aslında bu tür olumsuz sonuçlar yanında bir başka durum var. Tribünlerin dilini biz ne zaman ‘fair play’e uyduracağız. Hep bunu konuşuyoruz ama tribünlerin dili maalesef bu dile yakışmıyor. Hanım kardeşlerimizi tribünlere almanın en önemli adımı ‘fair play’i yakalamaktı ama hanım kardeşlerimizle bu mümkün olmadı. Bu durumlarla ilgili olarak bizler kulüplerle görüşmeler yaptık yasal düzenlemeler yaptık ama ne yazık ki bu milletin değerlerine uygun bir yapı ne futbolda ne başka branşlarda sağlanamadı. Bu milletin değerleri bu değil. Spor barışın temelini teşkil eder. Barışın en önemli alt yapısını spor teşkil eder. Bu millet bu noktada örnek olduğunu dünyaya göstermesi lazım. Biz bu tesisleri yayarken bu düşünce ile yayıyoruz." ifadelerini kullandı.


"250 YENİ SPOR TESİSİ İNŞA ETTİK"

Spora yapılan yatırımlardan bahseden Erdoğan, "Spora son 12 yılda çok büyük yatırımlar yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. 250 yeni spor tesisi inşa ettik. 362 tesisin yapımı devam ediyor. Bütün bu desteklerin karşılığını almaya başladık ama ideali yakalayamadık. 2002 yılından 6 bin spor kulübü vardı. Şimdi 12 bin spor kulübü var." dedi ve sonrasında kestiği kurdeleyle TFF’nin Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ni açılışını yaptı.