Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada şunları söyledi;

''Çocukların anaokulundan başlayarak yarış atıa dönüştürüldüğü çocukların hayattan koparıldıkları sistem sağlıklı bir sistem değildir. Okullar varsa dersane niye var. bana anneler ahrımda davarımı sattım dershane parası verdim. Şuanda dershane parası yıllık 22 bin TL'ye kadar çıkıyor.

Sandi okullarda ki öğretmenlerin öğrencilerin üzerinde hiç emeği yok. dershaneler çocukların üzerine tişörtü giydir, bak dershanemizin başarılı öğrencisi. Sanki, bu çocuklara okulda hiç birşey öğretilmiyor. Eğer eğitim öğretimde katkınız olsun istiyorsanız. Gidin okul açın maliyetlerin üstünü biz verelim. Hiç olmazsa fakir fukaranın çocuğunuda böyle bir özel okula gönderdik diyelim. mesela bu ülkede bir nifak oluşmasın. Biz istiyoruz ki çocuklarımız çocukluğunu yaşasın. Ben yaptım oldu mantığıyla yapılan reform yürümez.

ÇİMENTO FABRİKASINI KALDIRACAĞIZ

Trabzon'da daha çok kentsel dönüşüm kyapılacak. Harabe yerler kalkaca. Şehrin içinde çimento fabrikası olmaz. parası neyse vereceğiz ve bu çimento fabrikasını şehrin için den kaldıracağız. Bu fabrika Trabzon'a yakışmıyor.

Öğretmenlerimiz bizlere destek verirse bu yaptığımız düzenlemeler daha hızlı ilerleyecek. Bir kar tanesi olarak başlayan bı düzenlemeler çığ gibi büyüyecek.

Trabzon'daki öğretmenlerin ve tüm Türkiyedeki Öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum.''