Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cuma gününü dolu dolu yaşadı. Erdoğan yoğun programında sekreterlikte yaptı, gazetecilikte.

Başbakan Erdoğan, cuma namazını İstanbul İl Özel İdaresi ile Üsküdar Belediyesi tarafından dergahıyla birlikte yeniden inşa edilen Nalçacı Halil Camisi'nde kıldı.

Erdoğan, Üsküdar Kısıklı'daki konutundan çıkarak, Nalçacı Halil Paşa Camisi'ne geldi. Cuma namazını burada kılan Erdoğan'a TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Nabi Avcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara da eşlik etti.

Cuma namazı çıkışında Erdoğan, vatandaşların yoğun sevgi gösteriyle karşılaştı. Erdoğan, kendisini alkışlayan ve yüksek sesle 'geçmiş olsun' dileklerini iletenlere el sallayarak karşılık verdi.Bu arada Başbakan Erdoğan, caminin karşısındaki binanın birinci katının balkonundan kendisini davet eden bir vatandaşın evine de kısa bir süre misafir oldu. Misafirliği sırasında ev sahibinin telefonu çaldı. Telefonu Başbakan açtı, evin pastanede çalışan oğlu ile konuştu.
EVİN TELEFONUNU BAŞBAKAN AÇTI: BEN ANNENİN SEKRETERİYİM ARTIK
Erdoğan, ev sahibinin isteği üzerine çalan telefonu açtı. Arayan ev sahibi kadının oğluydu. Erdoğan telefonu, "Ben annenin sekreterliğini yapıyorum artık" açtı. Erdoğan, karşısındaki sese, "Annen çaya davet etti, bütün mahalleliyle birlikte sizin evdeyiz" dedi. Erdoğan'ın sözleri gülüşmelere neden oldu. Telefonla konuşmaya devam eden Erdoğan, ev sahibi Ünzile Özün'ün oğluna, "Benim annemin adı Tenzile senin annenin adı Ünzile ona göre kıymetini iyi bil" dedi.
Ünzile Özün'ün oğluna nerdesin diye soran Erdoğan, "pastanede çalışıyorum" cevabı üzerine "Zaten Sinoplu dedin mi akla pastaneler gelir" diye konuştu. Erdoğan, ziyaretin ardından evden ayrıldı.

EV SAHİBİNİN OĞLU: SÖYLEYECEK SÖZ BULAMADIM
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaret ettiği evde çalan telefonu açarak konuştuğu Fatih Özün, Başbakan Erdoğan ile yaptığı telefon konuşmasını DHA’ya anlattı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını kıldıktan sonra ziyaret ettiği Ünzile Özün’ün isteği üzerine çalan telefonu açmıştı. Özün’ün oğlu Fatih Özün ile konuşan Erdoğan, "Ben annenin sekreterliğini yapıyorum artık" demişti. Erdoğan ile telefonda konuşan oğlu Fatih Özün, Başbakan Erdoğan ile yaptığı telefon konuşmasını anlattı.
Özün, Cuma namazından sonra annesini aradığını belirterek "Bir baktım telefonu açan kişi, ’ben annenizin sekreteriyim’ dedi. ’Kiminle görüşüyorum’ dediğimde ’ben Recep Tayyip Erdoğan’ dedi. Ben önce şaşırdım. Söyleyecek birşey bulamadım. Camii açılışı olduğunu biliyordum. ’Hoşgeldiniz’ dedim. O da hoş bulduk, dedi" diye konuştu.
Erdoğan’ın kendisine " Senin annenin ismi Ünzile. Benim ki de rahmetli odu Tenzile’ydi. Annenin babanı kıymetinin bil" dediğini belirten Özün, Başbakan Erdoğan’a "Ben sizden çok memnunum. Ama emeklilerin şikayeti olabilir. Zaten bu konuyu annem size söylemiştir" dediğini ifade etti. Başbakan Erdoğan’ın nerede çalıştığını sorduğunu söyleyen Özün, "Kadıköy’de pastanede çalıştığımı söyledim. O da bana kendine iyi bak dedi" şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan
’ın mütevazi bir insan olduğunu söyleyen Özün, "Eve çıkacağını biliyordum. Dün akşam da anneme dedim ki, eğer camiye gelirse sakın seslenmeyi unutma. Seslen o yukarı çıkar zaten, dedim. Çok heyecanlandım. Ben genelde başbakanın düşüncelerine katılıyorum ve genelde onu savunurum. Benimle konuştu evimize teşrif etti. Allah ondan razı olsun" dedi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI
Öte yandan, 1600'lü yılların başlarında inşa edildiği tahmin edilen, 1874'te tamir edilip yanına türbe eklenen ve zaman içinde yıkılan Nalçacı Dergahı, İl Özel İdaresi ve Üsküdar Belediyesi işbirliğiyle yeniden inşa edildi. Dergaha özel ebatlı mermer, meşeden oymalı mihrap ve vaaz kürsüsü yapıldıktan sonra Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nden getirilen avize de takıldı. 1946 yılında haraplıktan dolayı yıkılan Nalçacı Halil Camisi de kagir minare ile yeniden yapıldı.Caminin resmi açılışını bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Erdoğan gelmeden önce cami ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Sokak trafiğe kapatıldı. Camiye gelenler tek tek arandı. Vatandaşlar da cam ve balkonlara çıkarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı alkışladı. Bu arada caminin bulunduğu sokağa seyyar MOBESE aracı getirilmesi dikkat çekti.

BAŞBAKAN'IN KONVOYUNDA KAZA
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını Üsküdar'da kıldıktan sonra Avrupa yakasına geçti. Başbakan Erdoğan'ın konvoyu, Beşiktaş Barbaros Bulvarı'ndan geçerken arkada seyreden polis motosikletlerinden biri, karşıya geçmek için yola çıkan Hüsniye Ayşe Aslan adlı kadına çaptı. Çarpmanın etkisiyle 40 yaşlarındaki Aslan yaralandı. Hüsniye Ayşe Aslan'ın yanında bulunan arkadaşı kaza anını anlattı. Yaklaşık 20 dakika ambulans bekleyen yaralı kadın, Taksim İlkyardım Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan Aslan'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı, vücudunda kırıklar olduğu öğrenildi.

Bu kez deklanşöre O bastı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Sanat Büyük Ödülü törenine katıldı. Kültür Bakanlığı tarafından Fotoğraf ustaları Ara Güler, Sıtkı Fırat, Prof. Dr. Sabit Kalfagil ve İzzet Keribar'a verilen ödüller bizzat Başbakan Erdoğan tarafından takdim edildi. Fotoğraf ustalarına ödüllerini veren Erdoğan Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Kayhan Özer'den fotoğraf makinasını alarak Ara Güler'in fotoğrafını çekti. Salonda bulunanlar başbakan Erdoğan'ı uzun süre alkışladı. Bununla yetinmeyen Başbakan Erdoğan makinayı bir kez daha alıp, ödül alan Usta fotoğraf sanatçılarının toplu fotoğraflarını çekti. Dizinin üzerine çökerek fotoğraf çeken Erdoğan yine salondan büyük alkış aldı.